OnePlus 8 serisi için ColorOS 11 yayınlandı

ColorOS 11

OnePlus, OnePlus 9 serisinin lansmanı ile Çin’de akıllı telefonları için HyrdrogenOS’tan ColorOS’a geçti . Şirket ayrıca eski cihazlarını OnePlus için yeni ColorOS işletim sistemine güncellemesini planlamıştı ve şimdi OnePlus 8, 8 Pro ve 8T için ColorOS 11 erken erişim sürümlerini yayınladı.

OnePlus, uluslararası pazarlarda OxygenOS ve Çin’de HydrogenOS olarak adlandırılan işletim sistemiyle tanınır . Ancak şimdi marka, HydrogenOS’u OnePlus için ColorOS lehine kendi ülkesinde terk etti.

Huawei’nin akıllı telefon işindeki düşüşle birlikte OPPO ve vivo , Çin’deki telekom devinin bıraktığı boşluğu yavaş yavaş dolduruyor . Oujia grubu, cihazlarını daha da güçlendirmek için geçen yıldan beri OPPO ve OnePlus’ı birleştiriyor . 

OnePlus 8 serisi için ColorOS 11 yayınlandı

OnePlus akıllı telefonlarda ColorOS’a geçişin, Oujia’nın OnePlus’ın Çin’deki pazar payını artırma stratejisinin bir parçası olduğunu düşünüyoruz . OnePlus için ColorOS ile, HyrdrogenOS Çin’de popüler olmadığından OnePlus cihazlarının satışı artabilir. Bu ülkedeki tüketiciler, ekosistem faydaları olan zengin özelliklere sahip kullanıcı arayüzünü tercih ediyor.

Ancak ne yazık ki, geçiş süreci eski cihazlar için kolay olmayacak çünkü ColorOS ve HydrogenOS tamamen farklı Android arayüzleridir. Bu nedenle, ilgilenen kullanıcıların sırasıyla OnePlus 8 , OnePlus 8 Pro ve OnePlus 8T üzerine yeni çıkan ColorOS 11 Erken Erişim yapılarını yüklemek için Windows 10 PC kullanmaları gerekecek.

OnePlus 8 serisi için ColorOS 11 yayınlandı

Hepsi bu kadar değil, bu yapıların da çok sayıda bilinen hataya sahip olduğu söyleniyor. OnePlus son zamanlarda yazılım sorunları ile tanındığından, çok daha fazla bilinmeyen hata olabilir.

Üç akıllı telefondan herhangi birinin Çince versiyonunu kullanıyorsanız , OnePlus Community China’daki resmi duyuru yayınlarında ( 1 , 2 ) belirtilen kurulum sürecini takip ederek ColorOS 11’i deneyebilirsiniz . Ancak ilgili riskler nedeniyle dikkatli olun.

Huawei Children’s Watch 4X New Shinning piyasaya sürüldü