OnePlus satışlarında yüzde %257’lik bir artış oldu

OnePlus 9 ve 9 Pro, Hasselblad kameralara sahip olacak

OnePlus Hindistan’da üst düzey cep telefonu pazarında en büyük paya sahip olmaya devam ederken, ABD ve Avrupa pazarlarında en yüksek büyümeyi sergiledi.

OnePlus bugün OnePlus9RT’yi piyasaya sürdü. Telefon, bu yılın başlarında piyasaya sürülen ve çok sayıda anlamlı yükseltme vaat eden OnePlus9R’nin halefi diyebiliriz. Ancak etkinlikte telefondan bahsetmeden önce OnePlus, bu yılki satış rakamlarına ışık tuttu ve bu rakamlar şaşırtıcı değildi.

OnePlus kurucusu Liu Zuohu’ya göre, OnePlus son 6 ayda veya 2021’in ilk yarısında küresel akıllı telefon satışlarında yıllık %257 büyüme kaydetti. Çin de benzer bir artış kaydetti. Geçen yıla göre yüzde 124 büyüme kaydedilmiş oldu.

OnePlus Nord N200 yalnızca bir büyük Android güncellemesi alacak

Şirket için en heyecan verici kısım, satış adedi olarak 10 milyon barajının geçilecek olması diyebiliriz. OnePlus’ın kaynaklarını sürekli olarak Oppo ile entegre ettiği ve akıllı telefon portföyünü her zamankinden daha fazla genişletmeye istekli olduğu düşünülürse, bu sürpriz değil diyebiliriz.

Şirket için sunulan ColorOS sayesinde çok iyi yazılım desteği alınıyor. OnePlus9, OnePlus9 Pro ve OnePlus9R’den oluşan en son amiral gemisi serisi, ColorOS tabanlı OxygenOS ile önceden yüklenmiş olarak geliyor. Ancak tüketicilerin bunu kabul etmeye istekli olup olmadığı da görülecektir.

Mayıs ayında şirket, Huawei Mobil Çin’in eski Başkan Yardımcısı Li Kaixin’i OnePlus Başkan Yardımcısı olarak atamıştı. Li’nin, Huawei’yi Çin’de başarıyla yönettiği ve markanın on milyonlarca satış elde etmesine yardımcı olduğu biliniyor. Şimdi aynısını bu şirket için yapmayı ve 10 milyona ulaşmasına yardımcı olmayı umuyor.

Huawei, veri merkezlerine, güneş enerjisi endüstrisine yönelecek