OnePlus One İle 50 MP Fotoğraf Çekmek Mümkün

oneplus one october

Xda-developers üyeleri tarafından geliştirilen yeni bir yazılım, OnePlus One kullanıcılarının 50 megapiksellik fotoğraflar çekebilmelerine olanak sağladı.

Eski Oppo başkanı Pete Lau tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Çin menşeli teknoloji firması OnePlus, ilk akıllı telefonu olan OnePlus One‘ı geçtiğimiz yıl piyasaya sürdü ve akıllı telefon pazarına sağlam bir giriş yaptı. OnePlus cephesinden son dönemde gelen haberler firmanın CyanogenMod yerine kendi ROM’unu geliştirmesi ve yeni akıllı telefonu üzerine yoğunlaşmış olsa da, bugün ortaya çıkan yeni bir haber bir süredir unutulan OnePlus One’ı yeniden gündeme getirdi.

OnePlus One Tanıtıldı

Xda-developers platformundaki yazılımcıların Oppo tarafından geliştirilen ColorOS kamera uygulamasını OnePlus One’a aktaryı başarmaları, normalde 13 megapiksel arka kameraya sahip olan telefonun 50 megapiksel kalitesinde fotoğraflar çekebilmesine olanak sağladı. Oppo’nun geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonu Oppo Find 7’de kullanılan bu özellik, CynoagenMod 11S kullanmaya devam eden tüm OnePlus One versiyonlarında kullanılabilecek. Üstelik telefonlarına 50 megapiksel fotoğraf çekebilme özelliğini eklemek isteyen OnePlus One kullanıcılarının telefonlarında Root erişimi sağlamaları da gerekmiyor.

Bunun yanı sıra Xda-developers forumlarında söylenenlere bakılacak olursa, bu yeni uygulama sadece 50 megapiksel fotoğraf çekme desteğiyle kalmayacak ve 4K çözünürlükte video kaydedebilme, ağır çekim kayıt yaparken kaydı durdurup başlatabilme ve HDR kayıt yapabilme özelliklerini de beraberinde getirecek.

Galaxy Tab S2 iPad Air 2’den Daha İnce Olacak