Microsoft’u dolandıran çalışan bedelini ağır ödedi: Belini doğrultamayacak

Microsoft'u dolandıran çalışan

Microsoft’u dolandıran çalışan yazılım dünyasında büyük bir ses getirdi. Yaptığı suç ona çok ağır bir şekilde geri döndü. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Microsoft ile ilgili dolandırılma haberleri pek fazla gelmiyor. Ancak ortaya çıkan bir gelişme aslında Microsoft sisteminin sömürülmeye çok açık olduğunu gösterdi. Bir Microsoft çalışanı 2018 yılında bu dolandırıcılık işine imza attı. Firmanın iyi niyetini suistimal etti.

Normal şartlarda Microsoft, çalışanlarına Xbox hediye kartlarını indirimli bir şekilde dağıtıyor. Çalışanların 25 haneli bu tür indirim kodları alması son derece kolay. Tüm çalışanlar istediği gibi sisteme erişim sağlayarak ucuza hediye kartı alma imkanına sahip. 2018 yılında bir Microsoft mühendisi bunu kötüye kullandı.

Microsoft’u dolandıran çalışan bakın ne ceza aldı

2018 yılında Volodymyr Kvashuk isimli Microsoft mühendisi sistemin kötüye kullanım için uygun olduğunu gördü. Sadece çalışanlar için dağıtılan bu hediye çeklerini herkese açık hale getirdi. Mühendislerin ulaşabileceği bu hediye çeki sistemini bir program ile otomasyona dönüştürücü.

Microsoft'u dolandıran çalışan

Ona ücretini ödeyen herkes indirim alabiliyordu. Bunun üzerine hem kendi çalışan kimliği hem de çalışma arkadaşlarının adına oluşturduğu kimlikler sayesinde binlerce hediye kartı kazandı. Böylece bunu düzenli bir iş haline getirdi. 2018 yılında fark edilen bu olay Microsoft şirketine 10 milyon dolar zarar ettirdi.

Microsoft artık 2 trilyon dolarlık bir şirket

Mahkeme tarafından bu kişiye 8,3 milyon dolar tazminat ödeme cezası verildi. Ayrıca 2027 yılına kadar hapis yatmasına karar verildi. Böylece rekor bir ceza almış oldu. Peki sizce Microsoft çalışanına verilen ceza abartılı mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.