OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro

Oppo find x2 pro

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro karşılaştırması ile karşınızdayız. Bakalım bu amiral gemisi telefonlardan en iyisi hangisi ?

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro haberimizde bu 3 canavar telefonun hangisinin daha üstün olacağını ele alacağız. Çinli üreticiler OnePlus, Oppo ve Xiaomi sadece uygun fiyatlı akıllı telefonlara odaklanmayı bıraktı. Samsung, Huawei ve Apple tarafından piyasaya sürülen pahalı cihazları kıskanacak bir şey olmadığını gösterircesine üst seviye amiral gemilerini piyasaya sürmeye başladı. Bu telefonların fiyatları her zamankinden daha yüksek. Genelde sorulan soru: “Bu paraya değer mi ?” Bunu derinlemesine bir karşılaştırma yoluyla birlikte keşfedelim.

Tasarım

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro karşılaştırmamıza tasarım kısmı ile başlıyoruz. Ancak çok da konuşulacak bir şey yok bu kısımda. Çünkü hepsi birinci sınıf malzeme kullanan, yüksek ekran-gövde oranına sahip ve delikli ekran tasarımı ile çok şık ve fütüristik cihazlar. Burada bize göre kazanan Oppo Find X2 Pro, çünkü benzersiz malzemeler sunuyor. Telefonun iki versiyonu mevcut: biri seramik arka gövdeli, diğeri vegan deriden yapılan arka kısım. OnePlus 8 ve Xiaomi Mi 10 Pro, cam arka gövde ve alüminyum çerçeve ile birlikte geliyor. OnePlus 8 Pro ve Oppo Find X2 Pro, IP68 sertifikası ile su geçirmezken, Xiaomi Mi 10 Pro suya karşı herhangi bir sertifika sunmuyor.

Ekran

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10 Pro haberimizde de bahsettiğimiz gibi bu cihazlar ve diğer amiral gemisi telefonlar ekran konusunda üstün yeteneklere sahipler. OnePlus 8 Pro ve Oppo Find X2 Pro, Quad HD + çözünürlük, AMOLED teknolojisi ve 120 Hz yenileme hızına sahip 10 bit panel ile geliyor. HDR uyumludurlar. Kağıt üzerinde, çok benzer ekranlardan bahsediyoruz ve şu anda hangisinin en iyisi olduğunu söylemek zor. OnePlus 8 Pro, 6.78 inç ekran ile biraz daha büyük bir panele sahiptir. Renk sayısı açısından OnePlus 8 Pro 1 milyar renk sayısına sahip. iPhone 11 gibi telefonlar 16 milyon renk sayısı ile piyasada. Xiaomi Mi 10 Pro’ya baktığımızda 90 Hz daha  yenileme hızı ve Full HD + çözünürlüğe sahip. Bu nedenle ekran konusunda rakipleriyle rekabet edemiyor.

Honor 30 Pro+ DxOMark puanı belli oldu!

Donanım / Yazılım

Oppo Find X2 Pro, OnePlus 8 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro ile aynı işlemciye(Snapdragon X55 modem sayesinde 5G bağlantılı Snapdragon 865) ve aynı miktarda RAM kapasitesine (12 GB’a kadar) ve aynı işletim sistemine sahip. (Android 10) Her bir telefonda Android 10 işletim sistemi üzerine kendi arayüzü kurulmuş. Bütün telefonlar LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 dahili depolama teknolojisine sahip. Oppo Find X2 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro 512 GB’a kadar dahili depolama alanı seçeneği sunarken, OnePlus 8 Pro 256 GB ile sınırlı kalmış.

Kamera

Çok sayıda insan hala Çin tarafından geliştirilen akıllı telefonların kameralarının en iyi kameralara sahip telefonlar olmasını beklemiyordu. Ancak Oppo Find X2 Pro, OnePlus 8 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro en iyi kameraya sahip telefonlar. DxOMark’ta bu telefonları alt alta görebilirsiniz. İlk iki sırayı Huawei P40 Pro ve Honor 30 Pro+ alsa da üçüncü telefondan itibaren listede bu telefonları bulabilirsiniz. Fotoğraf kalitesi açısından da küçük farklar dışında bütün telefonlar aynı seviyede. Hala bu cihazların her birini test etmedik, ancak Oppo Find X2 Pro kamera konusunda diğerlerinden daha iyi. Optik Zoom konusunda da Find X2 Pro daha iyi. Xiaomi Mi 10 Pro, 8K video kaydı yapabilir.

Batarya

Oppo Find X2 Pro, OnePlus 8 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro haberimizde sıra bataryaya geldi.
OnePlus 8 Pro ve Xiaomi Mi 10 Pro, Oppo Find X2 Pro’dan daha büyük pillerle donatılmışlar. Ayrıca Find X2 Pro’nun aksine diğer telefonlar kablosuz şarj teknolojisini ve ters kablosuz şarjı destekliyor. Oppo Find X2 Pro’nun kablosuz şarjı yok, ancak en hızlı kablolu şarj teknolojisine ve harika bir pil ömrüne sahip. Şirkete göre, Find X2 Pro sadece 38 dakikada yüzde 0 ila 100 arasında şarj oluyor.

Fiyat

Oppo Find X2 Pro’nun 12GB RAM /256 GB depolama alanına sahip modelinin küresel liste fiyatı 1200€ / 1308 $, Xiaomi Mi 10 Pro, 8 GB RAM /256 GB depolama alanına sahip modelinin fiyatı 999€ / 1090 $’dan başlıyor ve OnePlus 8 Pro 8GB RAM / 128 GB depolama alanına sahip modelin başlangıç ​​fiyatı  919 € /  1002 $. Düşük ekran kalitesi ve toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikasının olmaması nedeniyle, Xiaomi Mi 10’u tercih etmem. Malzeme kalitesi, üstün kamera performansı ve çok hızlı şarj teknolojisi nedeniyle Oppo Find X2 Pro’yu bir tık önde görüyoruz. Ancak bazılarınız OnePlus 8 Pro’yu tercih edebilir, çünkü şaşırtıcı bir ekran kalitesi, su geçirmez bir gövde, daha büyük bir pil ve kablosuz şarj desteği mevcut.

Aşağıda 3 telefonun özellik bakımından karşılaştırması mevcut.

OnePlus 8 Pro vs Find X2 Pro vs Mi 10