Dijital yat uçuk fiyatla satıldı: Gerçeği o kadar etmiyor

Kripto para piyasaları

Dijital yat uçuk fiyatla satıldı ve gündeme bomba gibi oturmayı başardı. Özellikle son dönemlerde bu tür dijital satışlar ses getirmeye devam ediyor. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte göz atalım.

Bugünlerde dijital yat uçuk fiyatla satıldı gibi haberleri çok görmeniz mümkün. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Axie Inifinity isimli Ethereum tabanlı oyunda sanal bir arsa 30 milyon TL ile satıldı. Sanal dünyada milyonların böyle havada uçuşması kafalarda soru işareti yarattı.

Blockchain zinciri ile satılan ve sadece size ait olan NFT modellerinden bazıları paha biçilemez olarak görülüyor. Bunlardan birisi de dijital yat oldu. Bir alıcı NFT olarak satılan bu dijital yat için 8,7 milyon TL verdi. Böylece bugüne kadar satılan ve fiyatı son derece uçuk olan en tuhaf dijital öğlerden birisi oldu.

Dijital yat uçuk fiyatla alıcısını buldu

149 Ethereum karşılığında satılan bu yat The Sandbox üzerinde satılan en pahalı ürünlerden bir tanesi ünvanına kavuştu. Helikopter iniş pisti, jakuzili havuzu, DJ kabini ve diğer birçok farklı özelliğe sahip. Kısacası süper yat birçok kişinin gerçek hayatta sahip olmak isteyeceği türden.

Dijital yat uçuk fiyatla

Decentraland isimli farklı bir Metaverse platformu içerisinde Kanadalı bir şirket 2,5 milyon dolar değer ile sanal arsa satın almıştı. Bu arsa dijital moda gösterimleri ve moda markalarının kullanıcılara sunulması için tercih edilmişti. Ancak kimse sanal bir arsaya 2,5 milyon dolar vermesine akıl sır erdiremedi.

Spider Man filminden izleyicilere NFT hediyesi

NFT çılgınlığı küresel çapta devam ediyor. İnovasyon ve yatırım alarak yoluna bakan bu dijital trend uzun bir süre daha hayatımızda yer edinecek gibi görünüyor. Peki siz bu tür uçuk fiyatlarla satılan dijital ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?