NVIDIA Yeni AI Çipinin Çıkışını Erteledi

NVIDIA yeni yapay zeka asistanı ChatRTX

NVIDIA kısa süre önce tanıttığı yeni nesil AI çipinin çıkışını erteledi. Blackwell B200 AI adını taşıyan çipin tasarımında son anda kusur bulundu.

Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde bir anda dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline gelen NVIDIA, özellikle donanım tarafında bu alanda öncü konumda. GPU’ları bugün OpenAI, X, Microsoft, Meta gibi şirketler tarafından yapay zeka programlarını eğitmek için kullanılan şirket, artık tamamen yapay zeka teknolojilerine özel olarak geliştirdiği çipler de çıkarıyor. Bu AI çiplerinin önümüzdeki yıllarda şirketin en önemli gelir kaynağı haline geleceği düşünülüyor.

Ancak şirketin bu alandaki planları tam olarak istediği gibi gitmiyor. Çünkü şirketin kısa süre önce duyurulan AI çipi, ciddi bir sorunla karşı karşıya. Tasarımında önemli bir kusur olduğu fark edilen yeni nesil AI çipi, daha önce duyurulan tarihte çıkmaya hazır olmayacak. Bu yüzden şirket bu çipin çıkış tarihini 2025’e erteledi.

NVIDIA AI çip

NVIDIA’nın başta Microsoft olmak üzere bu yeni AI çipini kullanacak olan şirketlerle iletişime geçerek, bu çipin çıkışının en az üç ay gecikeceğini haber verdiği söyleniyor. Blackwell B200 AI adını taşıyan bu yeni nesil AI çipi, Microsoft gibi şirketler tarafından yapay zeka programlarını geliştirmek ve bulut servisleri üzerinden yapay zeka ile ilişkili hizmetler vermek için kullanılacaktı. Ancak görünen o ki bu şirketlerin bir süre daha H100 çiplerle yetinmesi gerekecek.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek