Tesla’nın Ölümlü Kazası Mahkemeye Taşınıyor

Tesla kaza

2022 yılında Tesla’nın otomatik pilotunun karıştığı kazada hayatını kaybeden motorcunun ailesi, Elon Musk’ın şirketine dava açıyor.

Son dönemde sıkıntılı bir süreçten geçen Tesla Motors’un dertlerine yenileri ekleniyor. Hatırlarsanız 2022 yılında Amerika’da bir Tesla’nın karıştığı bir kaza gerçekleşmiş, bir motorcunun ölümüyle sonuçlanan bu kaza sırasında otomatik pilotun devrede olduğunun ortaya çıkması uzun süre gündemi meşgul etmişti. Amerikan trafik idaresini şirkete karşı bir soruşturma başlatmasına sebep olan bu kaza, hala gündemdeki yerini koruyor. Üstelik şirkete bir soruşturmadan fazlasına mâl olabilir.

Söz konusu kazada hayatını kaybeden motorcunun ailesi, otomatik pilot devrede olduğu için Elon Musk’ın şirketini suçluyor. Bu suçlama çok yakında mahkemeye taşınacak gibi görünüyor. Çünkü ölen kişinin ailesi Tesla’ya dava açtı.

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Hayatını kaybeden motorcunun ailesi, o dönemde kazaya karışan Tesla Model 3’te kullanılan otopilot özelliğinin yetersiz ve hatalı olduğunu, bu yüzden oğullarının ölümünde şirketin de suçlu olduğunu savunuyor. Otopilotun otoyolda giden motoru fark etmeyip arkadan çarpmış olmasının bu yetersizliğin göstergesi olduğu belirtiliyor.

Bu davanın sonucu şirket için ciddi sorunlar doğurabilir. Suçlu bulunması halinde şirketin yüklü bir tazminat ödemesi gerekecek. Ancak bunun da ötesinde bu durum yeni davaların ve yaptırımların önünü açabilecek olmasıyla da epey kritik. Özellikle de Elon Musk’ın şirketinin son dönemde hiç olmadığı kadar savunmasız hale geldiğini düşündüğümüzde. Bir dönem elektrikli otomobil pazarının tartışmasız lideri olan şirket, bugünlerde ise bir düşme trendine girmiş durumda.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek