Norveç koronavirüs salgınını kontrol altına aldı

Kafe ve restoran denetimi

Avrupa’da virüsün en çok yayılabileceği yerlerden olan Norveç koronavirüs salgınını kontrol altına almayı başardı. Böylece ülke çok az bir zararla bu virüsten kurtulmuş oldu.

Bildiğiniz üzere yeni virüs salgınının en önemli özelliklerinden birisi de çok hızlı yayılmasıdır ve Norveç koronavirüs salgınını bu konuda biraz durdurdu. Avrupa’da insanların birbirleri ile biraz fazla temas içerisinde olması nedeniyle virüs daha büyük bir yayılım gösterdi. Bu nedenle Avrupalı ülkelerin çaresiz kaldıklarını söyleyebiliriz. Ancak Norveç biraz istisna gibi görünüyor.

Norveç salgından daha güçlü çıktı

Norveç ile ilgili bazı sayısal verilere bakmak gerekiyor. 111 bin 299 kişiyle İskandinav ülkeleri arasında en çok Covid-19 testi yapılan yer ünvanını aldı. Yaklaşık olarak 5 bin 755 kişide virüs görüldü. Nüfus bakımından sadece 5 milyon 368 bin kişinin yaşadığı ülkede, koronavirüs yüzünden 59 kişi öldü.

Keenetic Lite ile evinizi ofise çevirin ve işlemlerinizi kolaylıkla halledin!

Norveç tarafından yapılan açıklamalara göre virüs şimdilik kontrol altında. Sağlık bakanı tarafından gerçekleştirilen toplantıda koronavirüs salgını ile ilgili endişe edilmesi gereken bir durumun olmadığı ifade edildi. Eğer sıkı tedbirler alınmış olmasaydı muhtemelen bu ülke de diğer Avrupa ülkeleri gibi olacaktı. Halk bunun farkında olduğu için muhtemelen hükümete daha fazla destek verecektir.

Norveç koronavirüs salgını yeni

Norveç şimdilik alınan tedbirler ile ilgili herhangi bir gevşeme düşünmüyor. Ancak ilerleyen zamanlarda bu durumda bir miktar değişim olabilir. Norveç ile ilgili sizler ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.