Nokia Amerika pazarına odaklanmak istiyor

nokia

HMD Global bünyesinde küllerinden doğan Nokia, global pazarda daha güçlü bir konuma yükselmek için ABD pazarına odaklanmak istiyor.

Bir zamanlar Apple yoktu, Samsung yoktu, sadece Nokia vardı. En azıyla bu markalar bugünkü konumlarında değildi. Ancak akıllı telefonların yükselişiyle birlikte çağa ayak uyduramayan Nokia dünyanın zirvesindeyken bir anda hiç tutulmayan bir marka haline geliverdi. Şimdilerde ise Nokia eski günlerine geri dönmeye çalışıyor.

2017 Aralık ve 2018 Aralık tarihleri arasında kalan periyotta 70 milyon adet Nokia markalı telefon satışı yapıldı. Üstelik bu satış rakamlarına Amerika pazarı gözardı edilerek ulaşıldı. Ancak Nokia’nın  son zamanlardaki başarısının arkasındaki firma olan HMD Global’den yapılan son açıklamada, bu durumun böyle devam etmeyeceğini belirtildi.

2019 Nokia’nın yılı olacak

Firmada Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Direktörü görevlerinde bulunan  Pekka Rantala verdiği bir demeçte firmanın 2019 yılında Amerika’daki faaliyetlerini artırmayı hedeflediğini söyledi. Rantala sonunda Nokia’nın akıllı telefon sektörünün lider markalarından biri haline geleceğine inancını belirtirken, sektörde büyük oyuncuların olduğunun farkında olduklarını ve bu amaçlarına ulaşmalarının zaman alacağının bilincinde olduklarını belirtti.

Nokia’nın Amerika pazarında büyümesi için ilk adım ise alanında büyümek, ancak aynı zamanda şirketin büyük operatör firmalarıyla da görüşmeler yapıldığı açıklanmıştır. Konuyla ilgili herhangi bir detay verilmezken, Nokia’nın Verizon ile bir ortak çalışma gerçekleştirmesi bekleniyor. Bununla ilgili olarak geçmişte birkaç kez Verizon markalı ‘Nokia 2V’ye ilişkin birkaç bilgi gün yüzüne çıkmıştı.

Şu an akıllı telefon piyasasında çok çetin bir rekabet söz konusu. Samsung, Apple, LG gibi dev markaların yanı sıra Huawei, Oppo ve Xiaomi gibi Çin menşeli markalar da bu rekabetin içerisinde. Nokia ise bu pastadan pay alabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Apple 1 yılda 11 milyon batarya değiştirdi