HMD, Nokia 8 modelinde değişikliğe gidiyor!

nokia 8

Nokia’yı bünyesine kattıktan sonra akıllı telefon pazarına önemli bir paya erişen HMD Global, Nokia 8 modeli üzerinde bazı değişiklikler yaptı. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Finli bir şirket olan HMD Global, bir zamanların efsane cep telefonu markası Nokia’yı satın almıştı. Bu satın alımın ardından Nokia cephesinde önemli gelişmeler yaşandı. Bu sene gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden, Android işletim sistemi ile çalışan 3 farklı Nokia modeli tanıtıldı. Geçtiğimiz günlerde ise üst segment Nokia 8 raflardaki yerini aldı.

HMD Global, Nokia 8’i Avrupa ve Asya’da satışa sunmasına karşın Amerika için aceleci davranmamıştı. Geçtiğimiz gün Nokia 8, Amerika sertifika kurumu olan FCC’de ortaya çıktı. Aslında buraya kadar her şey normal diyebiliriz. Şaşırtıcı olan şeyse FCC’de ortaya çıkan Nokia 8’in 6GB RAM+128GB dahili depolama alanına sahip olması.

Bilindiği üzere şu an hali hazırda satışta olan Nokia 8’lerde 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı bulunuyor. HMD Global’in amiral gemisi modelinde neden böyle bir güncellemeye gitme gereği duyduğu ise henüz belli değil. 6GB RAM’li modelin Amerika dışında satışa sunulması ise beklenmiyor.

Zira HMD Global’in 2017 bitmeden ince çerçevelere sahip 6GB RAM’li yeni amiral gemisi modeli Nokia 9’u tanıtacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla Nokia 9’un bulunduğu bir pazarda Nokia 8’e pek gerek olacağı düşünülmüyor.