Nokia Android 12 alacak ilk cihazını açıkladı

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Nokia Android 12 alacak ilk cihazı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirket özellikle son dönemlerde cihazlarının güncellemesine büyük önem veriyordu. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Nokia Android 12 alacak ilk cihazı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle 2016 yılında HMD Global tarafından bu markanın alınmış olması onun tekrardan ayağa kalkmasını sağladı.

Bir dönemin akıllı telefon lideri olan Nokia ne yazık ki sıralamada gerilere düştü. Ancak yeni ürettiği modeller sayesinde ön sıralara doğru çıkmaya başladı. Şirket Android tarafından yayınlanan son işletim sistemini kendi cihazlarına dağıtıyor. Böylece güncellemeler konusuna büyük önem verdiğini göstermek istiyor.

Nokia Android 12 alacak cihazı belli oldu

Nokia tarafından yapılan açıklamalara göre şirket X20 modeline güncelleme getirecek. Bu güncelleme Android işletim sisteminin son sürümü olacak. 17 Aralık 2021 tarihinde bu güncellemenin dağıtılması bekleniyor.

Nokia Android 12 alacak

Ortaya çıkan son detaylara göre Android 12 güncellemesi 2,18 GB büyüklüğe sahip. Bu güncelleme ile birlikte evrensel arama, gizlilik panosu, yeni mikrofon ve kamera göstergeleri gibi birçok detay ekleniyor. Bu ayrıntılar sayesinde Nokia akıllı telefon kullanımı daha keyifli olacak.

Nokia akıllı telefon satışları neredeyse 3 milyon adede ulaştı

Nokia Android güncellemesini alacak olan X20 modeli 6,67 inç ekran barındırıyor. Bu modelin arka kamerası 64 MP ve 5G bağlantısı yer alıyor. Yeni gelecek olan Android güncellemesi ile birlikte çok daha güçlü bir model olacak. Peki siz Nokia akıllı telefon cihazları hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.