Nokia X6 global pazara açılıyor

nokia x6 p

HMD Global kısa bir süre önce Çin’e özel olarak satışa sunduğu Nokia X6 modelini şimdi de global pazara çıkarmaya hazırlanıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarında güç kazanmaya çalışan isimlerden biri olan HMD Global, uygun fiyatlı modelleriyle Çin ve Hindistan pazarına odaklanmak istiyor. Bu bağlamda bazı modeller öncelikli olarak Çin ve Hindistan’da satışa sunuluyor. Nitekim Nokia X6 da bunlardan biriydi. İlk etapta Çin’e özel olarak satışa sunulan X6, şimdi de global pazara geliyor.

Nokia X6 Çin dışında satışa sunulacak

Bilindiği üzere bu ayın sonunda IFA 2018 start alacak. 31 Ağustos’ta Berlin’de gerçekleşecek olan etkinlikte HMD Global’in yeni bir model tanıtması bekleniyor. Keza etkinliğe çok az bir süre kalmış olmasına rağmen, Finli üreticiden herhangi bir basın daveti gelmedi.

Genel beklenti HMD’nin IFA 2018 sonrasında orta segmente hitap eden bazı yeni modeller tanıtacağı yönünde. Bölgesel bazlı modellerin de global pazara açılması söz konusu. Nitekim Nokia X6 da bunlardan biri.

nokia

Hatırlanacağı üzere Nokia X6 geçtiğimiz Mayıs ayında Çin’de satışa sunulmuştu. Bu telefonun yaklaşık olarak 3 aylık bir aradan sonra Hindistan’da da satışa sunulacağı ortaya çıktı.

Nokia’nın “en çok beklenen telefon” olarak lanse ettiği X6, Hindistan sonrasında diğer Asya ülkelerinde de raflardaki yerini alacak. Sonrasında ise X6’nın Avrupa pazarının yolunu tutması bekleniyor.

Motorola One özellikleri kesinleşti