Samsung A40 özellikleri belli oldu

galaxy a40

Samsung’un bu yıl piyasaya sunmayı planladığı orta segment modellerinden biri de Galaxy A40. Son zamanlarda Galaxy A50’ye ilişkin haberler alıyorduk, sonunda A40’a ilişkin haberler de gelmeye başladı.

Telefonun ortaya çıkan benchmark sonuçları Galaxy A40’ta hangi özelliklerin bulunacağına dair bizleri fazlasıyla bilgilendiriyor. Yeni Android sürümü olan Android Pie ile satışa sunulacak A40, Amoled ekrana sahip olacak ve 4GB Ram ile gelecek.

Galaxy A40 özellikleri kesinlik kazandı

Açığa çıkan bilgilerden bir diğeri ise telefonun Exynos 7885 yonga setine sahip olacağı ki bu da orta segment bir akıllı telefon için Galaxy A40’ın oldukça iyi bir sisteme sahip olacağını gösteriyor. Galaxy A50’de ise Exynos 9610 yonga seti olacak. LCD ekran kullanacak Galaxy A50’nin 4.000 mAh pile ve 24 megapiksel kameraya sahip olacağı biliniyor. A40’ın bu özellikleri ise henüz belli değil.

Şimdilik telefonun ne zaman satışa sunulacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak Galaxy A40 ve Galaxy A50’nin ikisinin de Android Pie sürümü ile satışa sunulacağını düşündüğümüzde, bu iki telefonu da Galaxy S10’dan sonra görme ihtimalimiz yüksek. Zira Galaxy M modellerinin Galaxy S10’dan önce satışa sunulacağı biliniyor ve bu modeller Android 8.1 ile gelecek.

Samsung A serisinin bazı modellerinin birden fazla arka kamera ve ekrana gömülü parmak izi okuyucuya sahip olacağı da geçmişte gelen iddialar arasında. Samsung’un donanım özelliklerini bu denli arttırırken bu modellerin fiyatlarını nasıl düşük tutacağı ise merak konusu.

Galaxy S10 performans testinde ortaya çıktı