Nintendo Switch 2019 hakkında tüm detaylar

nintendo switch 2019 4

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo 2017 yılının Mart ayında satışa sunduğu Switch’i 2019’da yenilemeyi düşünüyor. Peki Nintendo Switch 2019 ne gibi özelliklere sahip olacak? İşte detaylar.

2012 yılında satışa sunduğu Wii U ile büyük bir hüsran yaşayan Nintendo, 2017’nin ilk çeyreğinde Switch’i tanıtmıştı. Hem ev, hem de taşınabilir bir konsol olan Switch sektörde önemli bir yenilik olarak yorumlanmıştı.

Nintendo Switch, PS4 ve Xbox One’dan yaklaşık olarak 4 yıl sonra çıkmasına rağmen bu iki konsol kadar güçlü değildi. Bu durumun temel nedeni ise Switch’in özünde taşınabilir bir konsol olmasıydı.

Her ne kadar Nintendo Switch’i hem ev, hem de el konsolu olarak tanımlasa da Switch özünde taşınabilir bir konsol. Switch kullanıcılarının da bildiği üzere cihaz basit bir tabletten ibaret. Şöyle ki PS Vita’nın TV’ye bağlanmış haliyle Switch’in pek bir farkı yok. İkisi de aynı şekilde yorumlanabilir.

Peki Switch neden bu kadar fazla tuttu? Bu durumun temel nedeni Nintendo’nun yenilikçi kontrolleri Joy-Con’lar diyebiliriz. Ayrıca Switch’in taşınabilir yapısının yanı sıra, çoklu oyuncuya verdiği destek de cihazın ilgi görmesine zemin hazırladı.

nintendo switch 2019 2

Nintendo Switch yenileniyor

Gelelim Nintendo’nun Switch’in geleceğiyle ilgili planlarına. Az önce de belirttiğimiz üzere, Switch bir el konsolu. Nintendo bu yıl Switch’in el konsolu olduğunu kesinleştirecek bir adım atmaya hazırlanıyor.

Sızdırılan bilgilere göre Nintendo Switch 2019, tamamen taşınabilir bir konsol olacak. Yani yeni Switch modeli TV’ye bağlanamayacak. Ayrıca cihazın sağ ve solunda bulunan joy con’ların da cihazla tümleşik olacağı ve çıkmayacağı belirtiliyor.

Bu durumda harekete duyarlı bazı oyunlar yeni Switch de desteklenmeyecektir. Örneğin 1 2 Switch gibi.

Nintendo Switch 2019 hakkındaki tüm detaylar bu kadarla da sınırlı değil. Cihazın orjinalinden bira daha ufak olacağı belirtiliyor. Nintendo’nun çerçeveleri incelterek ekran boyutunu aynı tutacağı fakat cihazın boyutunu ufaltacağı belirtiliyor.

nintendo switch 2019

Teknik özellikler aynı kalabilir

Gelelim Nintendo Switch 2019 hakkındaki teknik özelliklere. Cihazın teknik özellikleri orijinal Switch ile büyük oranda aynı olacak. Sadece Nintendo’nun pil ömrü konusunda bazı çalışmalarının olduğu belirtiliyor. Malum yeni Switch TV’ye bağlanmayacağı için pil ömrünün biraz daha uzun olması, oyun severler açısından daha iyi olacaktır.

Pil kapasitesinin yanı sıra ekran çözünürlüğünün de arttırılması gündemde. Nintendo’nun hali hazırda 720p olan Switch ekranını 1080p’ye yükselteceği iddia ediliyor. Malum şu anda satışta olan Switch, taşınabilir modda 720p, TV ya da monitörde ise 1080p görüntü verebiliyor.

Ekran ve pili bir kenara koyduğumuzda ise cihazın teknik özelliklerinde önemli bir değişikliğin olmayacağını söylemek mümkün. RAM’in 4GB’tan, 8GB’ta çıkarılacağı yönünde söylentiler mevcut. Fakat bu iddianın o kadar da güçlü olmadığını belirtelim.

nintendo switch 2019 1

Nintendo Switch 2019 fiyatı

Gelelim oyun severleri ilgilendiren en önemli kısma. Yani Switch’in fiyatına. Nintendo Switch 2019, orijinaline göre 100 dolar daha ucuz olacak. Yani cihazın 200 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

Bu durumun temel nedeni kutu içeriğinde istasyon, gripler, kablolar ve diğer aparatların bulunmayacak olması. Yani yeni Switch’i satın aldığınızda içerisinden konsol ve şarj aletinden başka birşey çıkmayacak.

Nintendo’nun yeni Switch modelini 2019’un ortalarına doğru tanıtması bekleniyor. Belki de Japon konsol devi Haziran ayında gerçekleşecek olan E3 2019’u bekleyebilir.

nintendo switch 2019 3

Xbox One tüm dünyada çöktü