Xbox One tüm dünyada çöktü!

Xbox One

Xbox One bilinmeyen bir nedenden dolayı dün gece tüm dünyada çöktü. Xbox One’ını açmaya çalışan kullanıcılar siyah ekran hatası ile karşılaştı. Peki, bu sorun düzeltildi mi? Bu sorunun arkasında bir siber saldırı mı var?

Microsoft cephesi dün gece saatlerinde eşi benzeri görülmemiş bir sorun ile karşılaştı. Reddit gibi forumlarda bir anda XB1 kullanıcıları konsollarının açılmadığını dile getirmeye başladı. Açılış sırasında siyah ekranda kalan XB1 için şikayetlerin artmasının ardından Xbox cephesi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Xbox Game Pass için yeni oyunlar geliyor!

Xbox Türkiye cephesi; “Xbox One konsollarında yaşanan başlatma ve Live’a bağlanma sorunlarıyla ilgili olarak ekiplerimiz konu üzerinde çalışmaktadır. Hizmet durumunu https://support.xbox.com/tr-TR/xbox-live-status/ adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Süreç içerisindeki anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.” açıklamasında bulunmuştu.

Xbox One neden çöktü?

Yaklaşık olarak 3-4 saat süren bu sorun geç de olsa düzeltildi. Ancak Xbox cephesinden bu sorunun neden kaynaklandığına dair en ufak bir açıklama gelmedi. Söylentilere göre; otomatik yüklenen Xbox güncellenmesinde bir sorun yaşanmış olabilir. Bir diğer söylenti ise Xbox Live’a yapılan bir siber saldırının direkt olarak konsolu etkilediği yönünde.

Xbox One