Nintendo Switch ne kadar sattı? İşte yanıtı

nintendo switch 2

Nintendo’nun hibrit konsolu Switch ne kadar sattı? İşte Nintendo Switch satış rakamları ve diğer detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo, 2017 yılında Switch’i satışa sunmuştu. Wii U ile gelen büyük hüsran, Nintendo’nun artık ev konsolu geliştirmeyeceği yönünde yorumlara neden olmuştu. Taşınabilir konsollar tarafında pazarı tekeline geçiren Japon konsol devi, 2017’de hibrit bir konsolla karşımıza çıktı.

Hem TV üzerinden, hem de portatif olarak kullanılabilen Switch bu yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Satışa sunulur sunulmaz adeta yok satan Switch, 2017 ve 2018’de PS4 ve Xbox One’ı geride bırakmıştı.

Nintendo Switch satış rakamları açıklandı

Peki şu aralar Nintendo Switch satışları ne alemde? Malum, son dönemde yeni çıkan hiç bir oyun Switch’e gelmiyor. Özellikle de AAA kalitesindeki yapımların hemen hemen hepsi Nintendo’nun hibrit konsolunu es geçiyor. Bu durumun temel nedeni ise Switch’in donanım açısından güçsüz olması. Sonuçta elde oynanabilen bir konsoldan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu konsolun PS4 ve Xbox One’ın ısına ısına çalıştırdığı oyunları açması pek de mümkün değil.

Yapımcılar da Switch için ayrı bir portlama olayına yanaşmayınca cihazdaki oyun kütüphanesi indie oyunlarla dolup taşmış durumda.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Switch geride kalan 2 yıllık süre boyunca 34.74 milyon adet satmayı başarmış durumda. Açıkçası bunun önemli bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dip not olarak belirtelim. Nintendo önümüzdeki yılın Mart ayına kadar da 18 milyon adet daha Switch satılmasını planlıyor.

Days Gone inceleme için tıklayın