Nintendo Switch Lite alınır mı? Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

nintendo switch lite 1

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo uzun bir süredir söylenti halinde olan yeni Switch konsolunu tanıttı. Peki Nintendo Switch Lite alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Konsol sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nintendo, 2017 yılında hibrit konsolu Switch’i satışa sunmuştu. Sektörde bir ilk olan Switch, hem TV üzerinde, hem de mobil bir konsol olarak kullanılabiliyordu.

Switch’in hibrit yapısı kadar, pek çok oyunu iki kişi oynamaya imkan veren joy-con aparatları da büyük ilgi toplamıştı.

Google Stadia geliştiricilerin de gözdesi oldu

Nintendo’nun yeni konsolunun en büyük dezavantajı ise tam olarak ne olduğunun belli olmamasıydı. Yani bir ev konsolu olmadığı açık bir şekilde ortadaydı. Çünkü kendisinden 4 yıl önce çıkmış ev konsolları PS4 ve Xbox One’dan hayli güçsüzdü. Dolayısıyla yeni çıkan AAA kalitesindeki oyunlardan mahrum kalıyordu.

nintendo switch lite 3

Daha çok bir el konsoluna benzese de Nintendo bunu kabul etmiyor ve el konsolu olarak 3DS ailesini örnek gösteriyordu.

Neyse ki yeni duyurulan Nintendo Switch Lite ile bu kavram karmaşası da ortadan kalkmış oldu. Çünkü Switch Lite, aslında Switch’in özünü bizlere göstermiş oldu.

Switch’in gerçek kimliği Nintendo Switch Lite

Kaçıranlar ya da bilmeyenler için hemen belirtelim. Nintendo kısa süre önce yeni bir Switch konsolu olan Switch Lite’ı tanıttı. Orijinal Switch’in aksine el konsolu olarak duyurulan Switch Lite, 199 dolarlık fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Peki gelelim asıl sorumuza. Orijinal Switch ile Switch Lite arasında ne gibi farklılıklar bulunuyor?

nintendo switch lite 2

Hemen belirtelim. Switch Lite özünde Switch ile aynı teknik donanıma sahip. Yani boyutları daha düşük olmasına karşın, performans ve güç açısından orijinal Switch ile aynı kalibrede yer alıyor. Bu açıdan bakıldığında 100 dolar daha ucuz olması büyük avantaj. Peki orijinal Switch’ten 3’te 1 oranında daha ucuz olan lite model ne gibi kısıtlamalarla geliyor. Hemen özetleyelim.

Bye-bye joy-con

Az önce de belirttiğimiz üzere Nintendo Switch’in bu kadar popüler olmasında joy-con ismi verilen kontrolcülerin büyük bir payı vardı. Nitekim lite modelde joy-con kontrolcüleri yer almıyor.

Konsol yekpare bir gövde ile geldiği için joy-con kullanımı söz konusu değil. Dolayısıyla joy-con vasıtasıyla oynanabilen oyunlar da lite modelde çalışmayacak.

Örneğin 1-2 Switch tarzındaki oyunları lite modelde oynayamayacaksınız. Ya da Super Mario Odyssey gibi oyunlarda joycon’u sallayarak yaptığımız hareketleri lite versiyonda yapamayacağız.

Ayrıca burada önemli bir husus da mevcut. Lite konsol az önce de belirttiğimiz üzere tüm Switch oyunlarını çalıştırmayacak. O yüzden oyun satın alırken arka tarafında el modunda da oynanabilen oyunları seçmeniz gerekecek.

nintendo switch lite

Neyse ki konsolda yer alan Nintendo imzalı tüm sağlam oyunlarda bu destek mevcut. Nintendo’yu bir kenara bıraktığımızda ise Switch’in 3. partide hayli zayıf olduğunu söyleyebiliriz.

Nintendo Switch Lite Türkiye fiyatı ne olacak?

Peki şimdi gelelim Nintendo Switch Lite Türkiye fiyatı ile ilgili konuya. Malum, Switch yurt dışında 300 dolar olmasına karşın ülkemizde 2400 TL ile 3000 TL bandında fiyatlardan satılıyor.

Bu bağlamda bakıldığında Switch Lite’ın da ülkemizde 1600 TL ile 2000 TL arasında fiyatlardan satılacağını söylemek mümkün. Açıkçası el konsolu için 1600 TL günümüz şartlarında pek de uçuk bir rakam değil. Fakat bu konsolu alırken, oyun fiyatlarının da 300 – 400 TL bandında olduğunu unutmamanız gerekiyor.