Yeni Nintendo Switch son çeyrekte satışa sunulacak

nintendo switch

Oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nintendo’nun yeni Switch modelleri için çalışmaları hızlandırdığı iddia edildi. İşte Yeni Nintendo Switch hakkındaki son detaylar.

Bilindiği üzere Nintendo hibrit konsolu Switch’i 2017’nin Mart ayında satışa sunmuştu. Japon konsol devinin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Switch, hibrit yapısı ve kendine özgü kontrol dinamikleri sayesinde önemli bir başarı yakalamıştı.

Fakat Switch’in önemli bir handikapı vardı. Hali hazırda taşınabilir bir konsepte sahip olan konsol teknik donanım bakımından 2013 yılında çıkmış olan Xbox One ve PS4’ün bile hayli gerisinde kalmıştı.

Hal böyle olunca Nintendo’un Switch’i yenileyeceği iddia edildi. Hatta 2019 içerisinde Nintendo’nun 2 yeni Switch modelini tanıtacağı ve bu modellerden birisinin teknik donanım açısından da hayli güçlü olacağı belirtildi.

Yeni Nintendo Switch ne zaman çıkacak

Peki yeni Nintendo Switch modelleri ne zaman çıkacak? Nikkei’nin iddiasına göre, orijinal Switch’ten daha ucuza satılması planlanan yeni Switch modeli önümüzdeki günlerde tanıtılacak. Bu konsolun yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

Teknik donanım açısından daha güçlü olan yeni Switch modelinin ise 2019’da tanıtılacağı fakat satışa sunulmasının 2020’yi bulabileceği söyleniyor.

Açıkçası yeni nesil konsolların arifesinde Nintendo’nun bu hamlesi ne kadar doğru olur tartışmak gerekiyor. Zira şu anda bile Switch AAA tarzı oyunlar için güçsüz kalıyor. Yeni nesil konsollara geçildiği dönem Switch için 3. parti oyunlar daha da azalacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

PUBG Mobile yapımcısı oyun telefonu üretecek