Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler açıklandı! Türkiye zirvede

Netflix, oyunlar özelliğini test etmeye başladı

Sürekli Türkiye’de bazı şeylerin pahalı olduğundan şikayet eder dururuz. Nitekim bu yalan da değil. Gerçekten de Türkiye’de pek çok şey pahalı. Fakat bu şeyler arasında Netflix bulunmuyor. İşte detaylar.

Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler açıklandı! Türkiye zirvede. Türkiye’de mevcut ekonomik şartlardan ötürü pek çok şeyin ortalamanın üzerinde fiyatlara satıldığını biliyoruz. Akıllı telefonlardan tutun da otomobillere kadar pek çok şeyi Avrupa, hatta dünya ortalamasının üzerinde fiyatlara satın alıyoruz.

Fakat söz konusu Netflix olduğunda işler tamamen değişiyor. Yapılan bir araştırmaya göre Netflix’i en ucuza kullanan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Hatta Türkiye bu sıralamada 2. sırada yer alıyor.

Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler açıklandı! Türkiye zirvede

Yapılan araştırmaya göre Netflix’i en ucu kullanan ülke 4.67 dolarlık fiyat ile Arjantin. Onu 4.75 dolarlık fiyatla Türkiye takip ediyor. Bilindiği üzere Türkiye’de temel Netflix paketinin fiyatı 26.99 TL. Standart paket 40.99 TL, özel paket ise 54.99 TL. Bunu dolar bazında hesapladığımızda ise karşımıza 4.75 dolarlık bir tutar çıkıyor.

turkiye

Elbette dolar artıp, fiyatlara zam gelmezse Türkiye hiçbir şey yapmadan bu listede zirveye de yerleşebilir. Hali hazırda Amerika’da Netflix’in paket fiyatı 13.99 dolar. Normalde Netflix direkt olarak kur uygulaması yapsaydı 120 TL civarında bir tutar ödememiz gerekecekti. Fakat Türkiye’ye özel fiyat politikası sayesinde Netflix’i kabul edilebilir fiyat seviyelerinde izleyebiliyoruz.

Apple CEO’su Tim Cook’tan bilgi sızdıran çalışanlar hakkında açıklama