Netflix Türkiye pazarından çekilecek mi?

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye ile hükümet arasında görüşmeler olduğu söyleniyor. Peki, bu görüşmeler sunucunda neler yaşandı? Türkiye’den çekilecekler mi?

Sosyal medya, Netflix Türkiye pazarından çekilecek dedikoduları ile geçtiğimiz hafta sonu resmen çalkalandı. Cüneyt Özdemir, Netflix ile AK Parti’nin pazarlık için masaya oturduğunu ancak her iki tarafından rest çekmesi ile pazarlığın bittiğini açıklamıştı. Netflix’in Türkiye pazarından çekileceğini de ima eden Cüneyt Özdemir’in bu haberinden sonra diğer haberlerde çorap söküğü gibi gelmeye başladı.

Netflix cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmasa da; ismini vermek istemeyen bir RTÜK yetkilisi yaşanan bu süreci kısaca anlattı. RTÜK yetkilisi;  “Toplantı normal geçti. Ancak, Netflix “guerrilla marketing” uyguluyor herhalde. Şöyle bir olay oldu; Aşk 101 isimli dizi çekilirken, yani daha ilk bölümü yayına bile alınmamışken, RTÜK ile LGBT yüzünden çekişme haberleri yayıldı. RTÜK yayınlanmamış bir diziye karışmaz. Senaryoyu önceden de bilmiyor. Ama kimse bunu sorgulamadı. Herkes de beklenti oluştu. Sonra dizi yayınlandı ve baktık herhangi bir eşcinsel rol yok. Eskiden bazı şarkıcılar bunu yapardı “RTÜK tarafından yasaklanan klip” diye hiç yasaklanmamış klibi pazara sunarlardı. Şimdi Netflix aynı yola başvurmuş gözüküyor. Yani Netflix beklenti yaratarak film ve dizilerini pazarlamayı tercih ediyor. Şu anda belki masraf kısma, belki prodüksiyon ekibiyle anlaşmama gibi başka bir nedenle diziyi iptal etmiş olabilirler. Ama bunu böyle sunma yerine, RTÜK diyerek dikkati başka yere çekiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Netflix Türkiye

En çok izlenen Netflix orijinal filmleri açıklandı!

Türkiye’de yatırımlarına devam eden ve orijinal Türk dizileri çeken ve bunu pazarlayan Netflix’in, ülkemizden çekilmeyeceğini düşünüyoruz. Sadece rahatsız olunan konu Aşk 101 dizisinden eşcinselliğin “e”si bile yokken dizinin böyle pazarlanması görünüyor. Muhtemelen RTÜK, dizilerin bu şekilde pazarlanıp PR yapılmasını istemiyor.  Netflix cephesinden bu hafta içerisinde resmi duyuru gelir. Bekleyip göreceğiz…