Google Pixel Türkiye pazarına mı giriyor? İşte şok gelişme!

google

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Google, pazar payını genişletmek için yeni ülkelere açılma kararı aldı. Peki Google’ın yeni açılacağı ülkeler arasında Türkiye de var mı? İşte konunun detayları.

Google Pixel Türkiye pazarına mı giriyor? İşte şok gelişme! Teknoloji sektöründeki önemli isimlerden biri olan Google, uzun bir süredir akıllı telefon pazarında da boy gösteriyor. Şimdiye kadar Pixel modelleriyle aynı Apple gibi üst segmente hitap eden cihazlar üreten Google, pazar ağını işe hayli sınırlı bir bölgeyle kısıtlamıştı.

Google Pixel Türkiye

Fakat bu durum 2023 ile birlikte değişecek. Sızdırılan raporlara göre Google, Pixel modellerini daha çok ülkede pazarlamak için nabız yokluyor. Hatta bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu belirtiliyor.

Google Pixel Türkiye pazarına mı giriyor? İşte şok gelişme!

Şunu baştan belirtmemiz gerekiyor. Elbette Pixel modellerinin diğer Android cihazlara göre pek çok avantajı bulunuyor. Fakat az önce de belirttiğimiz gibi bunlar da Apple’ın iPhone serisi gibi üst segmente hitap eden cihazlar.

Google Pixel Türkiye

Dolayısıyla Pixel modelleri ülkemizde satışa sunulsa da fiyat tarafında çok da ucuz olmayacaktır. Pixel’in Türkiye pazarına girmesi muhtemelen Android tarafındaki üst segment modellerin satışlarını düşürebilir. En azından genel tahmin bu yönde.

Google Pixel Türkiye

Dip not olarak hatırlatalım. Bunlar henüz iddiadan ibaret. Elbette Pixel modeli farklı ülkelerde satışa çıkacaktır. Fakat ilk etapta bu ülkeler arasında Türkiye de yer alır mı işte orası biraz muamma. Yine de bekleyip göreceğiz. Sonuçta Google uzun yıllardır Türkiye’de kurumsal olarak hizmet veriyor.

Galaxy S23, Android telefonlarda en iyi yonga setine sahip olacak