Dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler

internet

#İŞBİRLİĞİ

Çağımızın en büyük nimetlerinden biri olan internetle henüz tanışmamış insanlar mevcut. Ya da çok pahalı olduğu için bu nimetten faydalanamayan insanlar. Peki dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler hangileri? İşte yanıtı.

Artık teknoloji ve internet çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Günümüzde internet insanlar için elektrik, su gibi temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiş durumda. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla, internet kullanımında da belirli oranda artışlar gerçekleşti.

Malum, eskiden internete sadece bilgisayarlar üzerinden erişilebiliyordu. Fakat mobil cihazların akıllanması, bu tabuyu yerle bir etti. Artık en vasat akıllı telefonla bile internete bağlanmak mümkün. Hatta akıllı telefonlar haricinde konsollarla ya da mobil veri destekli müzik çalarınızla bile internete bağlanabiliyorsunuz.

Peki sürekli internete bağlı kalmak için ne kadar para ödüyorsunuz? Kabul edelim. Ülkemizde internet pek de ucuz değil. Fakat internet için öyle uçuk rakamlar ödeyen ülkeler var ki onları görünce halimize şükretmek gerekiyor.

Bu yazımızda dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler ile karşınızdayız. Hemen baştan belirtelim. Dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Hatta Türkiye’de internet listedeki ülkelerin yarısı kadar bile pahalı değil.

Elbette burada şu noktaya dikkat etmek gerekiyor. Sonuçta listedeki fatura tutarları dolar kuru baz alınarak hazırlanmış. Dolayısıyla listedeki ülkelerde asgari ücretin kaç dolar olduğu da büyük önem arz ediyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler listesi ile başbaşa bırakalım.

NOT: Liste hazırlanırken herhangi bir kota uygulaması bulunmayan 60 Mbps ya da daha yüksek hıza sahip tarifeler dikkate alınmıştır.

İşte dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkeler

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri

Aylık Ortalama Fatura Tutarı: 95.85 dolar


Yorumlar kapatıldı.