YouTube 4K videolar için önemli bir karara imza attı

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

YouTube’un 4K içeriğe erişimi tamamen Premium abonelerle sınırlayacağından endişe edenler artık rahat bir nefes alabilir. Tabi şimdilik.

YouTube 4K videolar için önemli bir karara imza attı. YouTube Twitter’da, videoları 4K çözünürlükte oynatabilmek için Premium abonelik gerektiren denemeyi “tamamen bitirdiğini” açıkladı. Bu ayın başlarında, kullanıcılar Reddit ve Twitter gibi sosyal ağlarda, çözünürlük seçenekleri için açılır menüye eriştiklerinde “Premium” kelimesinin 4K/2160p’nin hemen yanında olduğunu bildirmeye başlamıştı.

YouTube, ücretsiz kullanıcılarına müjdeyi duyurdu

Herkesin 4K videoları oynatmak için Premium aboneliğine sahip olması gerekmiyordu, ancak bunun sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan deneysel bir özellik olduğunu gösteriyor.

YouTube, reklam gelirini Shorts içerik oluşturucularıyla paylaşacak

YouTube 4K videolar için önemli bir karara imza attı

YouTube’un denemeyi neden sona erdirmeye karar verdiği henüz belli değil, ancak 9to5Google’ın haberine göre, özelliğin sınırlı kişiye sunulacak olması önemli sayıda olumsuz geri bildirimle karşılandı. Kullanıcılar, web sitesinde mevcut olan en yüksek çözünürlükte video oynatabilmek için ayda 12 dolar veya yılda 120 dolar ödemelerinin istenmesi konusunda, anlaşılır bir şekilde, mutlu ve memnun olmaktan uzaktı. Ve denemenin parçası olmayanlar, denemenin geniş bir alana yayılacağından ve Premium aboneler için kalıcı bir “avantaj” olacağından endişeliydi.

YouTube, ücretsiz kullanıcılarına müjdeyi duyurdu

YouTube, 4K videoları sadece Premium aboneliği olanlara sunma fikrini kalıcı olarak rafa kaldırıp kaldırmadığını söylemiş değil. Japonca yazılmış bir tweet’te YouTube, kullanıcıları deney hakkında bir geri bildirim bırakmaya davet etti ve bu, nihayetinde firmanın gelecekte nasıl ilerleyeceğine dair nihai bir karar vermesine yardımcı olabilir.

OnePlus 11, 50MP’li üçlü kamerayla gelecek