Netflix, abonelerine yeni bir paket seçeneği sunacak

Netflix, önümüzdeki yıllarda daha ucuz reklam destekli planlar sunabilir. İşte tüm detaylar.

Netflix, önümüzdeki yıllarda daha ucuz reklam destekli planlar sunabilir. İşte tüm detaylar.

Şirketin en son kazanç çağrısında, eş-CEO Reed Hastings, akış devinin şu anda teklif üzerinde çalıştığını ve bu planların ayrıntılarını “önümüzdeki bir veya iki yıl içinde” tamamlayacağını açıkladı. Hastings, reklamları karmaşık bulduğunu da belirtti. Ancak kullanıcıların çıkarlarını gözetmek adına bu seçeneği sunmanın çok mantıklı olacağının da altını çizdi. Netflix her ne kadar reklamsız olmasıyla ön plana çıksa da artan maliyetler buna zorlamış olabilir.

Netflix, abonelerine yeni bir paket seçeneği sunacak

Bu paket şirket için de çok anlamlı olabilir. Hizmet, 2022’nin ilk çeyreğinde yaklaşık 200.000 abone kaybetti; bu gelişmeyi, daha sert rekabet, teknolojik sınırlamalar ve hesap paylaşımı nedeniyle bazı bölgelerde genişleyememesi nedeniyle suçladı. Görünüşe göre 222 milyon hane Netflix için para ödüyor, ancak 100 milyondan fazla kişi bu hesapları paylaşıyor.

Mart ayında Netflix, Şili, Kosta Rika ve Peru’da abonelerin kendi girişlerini ve profillerini 3 dolara alacak iki “alt üye” eklemesine izin veren bir özelliği test etmeye başladı.

Görüşme sırasında Hastings, reklam destekli üyeliklerin katman olarak ekleneceğini ve tam abonelik ücreti ödemeyi dert etmeyen üyelerin reklamlara tabi tutulmasına gerek olmadığını açıkladı. CEO, “Hulu da reklamlı abonelik paketi sunuyor. Aynısını, Disney yapıyor, HBO da yaptı. İşe yaradığına dair hiçbir şüphemiz yok” dedi. Yönetici ayrıca Netflix’in yalnızca bir yayıncı olacağını ve bazı rakiplerinin yaptığı gibi reklamları eşleştirmek için kullanıcı verilerini izlemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Google ve Samsung akıllı lens pazarına liderlik edebilir