Google ve Samsung akıllı lens pazarına liderlik edebilir

akıllı lens

Yayınlanan yeni bir rapor, akıllı lens pazarında beş yıl içinde büyük bir patlama yaşanacağını ortaya koyarken, bu pazara Google ve Samsung’un liderlik edeceğini gösterdi.

Giyilebilir teknolojiler ilk hayatımıza girdiğinde ihtimaller sonsuzmuş gibi görünse de bugün geldiğimiz noktada temelde akıllı saatler ve akıllı bileklikler üzerine kurulmuş bir pazar karşımıza çıkıyor. Ancak arka planda yaşanan gelişmeler, ilk denemede istenen sonucu vermeyen akıllı gözlük ve akıllı lens gibi teknolojilerin de yakında bu pazarın önemli parçaları haline gelebileceğini gösteriyor.

Özellikle MetaVerse projelerine ve AR (artırılmış gerçeklik) olan ilginin hızla artması, akıllı lensler için parlak bir geleceğe işaret ediyor.

akilli lens 1

Peki bu akıllı lens devrimine öncülük eden şirketler hangileri olacak? Son yıllarda yapılan yatırımlar bu sorunun cevabının Google ve Samsung olabileceğini gösteriyor. Her iki şirket de son bir kaç yıldır bu alanda projeler üzerinde çalışıyor. Özellikle Samsung ekran teknolojilerinde yaptığı atılımlarla bu alanda kullanıcıları cezbedecek ürünler sunmaya en uygun şirketlerden biri olarak görülüyor.

Araştırma şirketi Global Market Vision’a göre akıllı lens pazarı önümüzdeki beş yıl içinde büyük bir patlama yaşayacak ve bu patlamada ön plana çıkan şirketler Google ve Samsung olacak. Bu pazarda bu iki şirketin ardından etkili olabilecek bir diğer şirketin de Sony olduğu söyleniyor. Bu şirketlerin lensleriyle beklenen çıkışı yapıp yapamayacağını bekleyip göreceğiz.

Bu kez de 182 milyon dolarlık bir kripto para soygunu gerçekleşti