Netflix Bir Minecraft Dizisi Hazırlıyor

Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı

Minecraft uyarlamalarının sayısı hızla artıyor. Sinema filminden sonra şimdi de Netflix’te yayınlanacak bir animasyon dizisi için hazırlıklara başlandı.

Tüm zamanların en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft, bugün hala yediden yetmişi her yaştan milyonlarca oyuncu çekiyor. Oyunun böylesine popüler olması, Hollywood’un da gözünü bu seriye dikmesine sebep oldu. Bildiğiniz gibi live-action, yani animasyon olmayan bir Minecraft filmi için hazırlıklara başlanmış durumda. Önümüzdeki yıl sinemaseverlerle buluşacak olan bu filmde Jason Momoa, Jack Black, Kate McKinnon gibi ünlü oyuncular rol alacak. Ancak yakın gelecekte izleyici ile buluşacak tek uyarlama bu olmayacak. Çünkü şimdi Netflix de kendi uyarlaması için hazırlıklara başladı.

Film uyarlamasının aksine Netflix uyarlaması bir dizi olacak. Ayrıca live-action değil animasyon türünde çekilecek. Bu animasyon dizisi, tamamen yeni karakterlere odaklanacak ve Minecraft dünyasının farklı bir yönünü gösterecek.

Minecraft Java Edition

Bu animasyon dizisini daha önce Netflix için Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising, Carmen Sandiego gibi animasyon dizilere imza atan animasyon stüdyosu WildBrain hazırlayacak. Bunun ötesinde dizi hakkında çok fazla detay paylaşılmadı. Proje henüz hazırlık sürecinin başında olduğu için şimdilik bir yayın tarihi de verilmedi.

Netflix daha önce Arcane ile bugüne kadarki en başarılı oyun uyarlamalarından birine imza atmış olsa da bu yeni projeden aynısını beklemek doğru olmaz. Çünkü bu animasyon dizisi için seçilen stüdyo, bunun daha mütevazı bir bütçeyle hayata geçirileceğini düşündürüyor.

Apple Vision Pro Sonunda Global Pazara Çıkıyor