Google Earth öykü yayınlama özelliğini açtı

google earth öykü

Öykü yayınlama çılgınlığı hızla büyüyor. Şimdi de Google Earth öykü yayınlama özelliğini tüm kullanıcılar açtı.

Ancak bu öykülerin, sosyal medya ugyulamalarında olduğu gibi kişisel tatmin amacıyla değil, bir bölgenin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi verme amacıyla yayınlanması planlanıyor.

Google Earth öykü ile coğrafi ve tarihi ansiklopedi olacak

Google’ın Creation Tools adını verdiği araçlar sayesinde kullanıcılar haritalardaki bölgelerin üzerinde kendi çizgileri ve görselleriyle işaretler bırakabilecek, ayrıca ses ve videolar ekleyebilecekler. Ya da 3D çizimlerle veya 360 derecelik videolarla, bölgenin tanıtımı hakkında detaylı bilgiler verilebilecek.

Öykü yaratma özelliği şimdilik mobil uygulama üstünden mümkün değil. Sosyal medya uygulamalarının aksine biraz detaylı ve daha kompleks bir yapıya sahip özelliği ancak PC üzerinden çalıştırabiliyorsunuz.

Google bu özelliğin kişisel kullanım için değil de, bir bölgenin tarihini ve özelliklerini kayıt altına almak iseyen gruplar tarafından, koordine bir çalışma olarak kullanılmasını umuyor.

Google’ın planı, kişilerin ve grupların bu özellik sayesinde, tarih kitaplarına girmemiş öyküleri ve detayları insanlığın anonim hafızasına hediye etmesi.

Google Stadia çıkışında resmen çuvalladı!

Böylece Wikipedia’da olduğu gibi, devasa bir tarihi ve coğrafi bilgi bankasının oluşacağı tahmin ediliyor.

Google Earth, birkaç sene önceye kadar, özellikle emlak sektörü gibi alanlar için ücretli bir uygulama olarak hizmet veriyordu. Google daha sonra uygulamanın tamamen ücretsiz ve full olarak kullanıma açılmasına karar vermişti. O dönemden beri uygulama turistler tarafından da yoğun olarak kullanılıyor. Yeni özellik sayesinde, özellikle turistleri bölgelerine çekmek isteyen kurumların, ilgi çekici tanıtım öyküleri hazırlamaası da bekleniyor.

 

Google’ın yeni özellik hakkında yayınladığı bir de video var. İngilizce videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.