Netflix Ricky Gervais yüzünden tepki topluyor

Netflix Ricky Gervais

Netflix Ricky Gervais’in geçtiğimiz günlerde yayınlanan stand-up gösterisindeki transfobik şakalar yüzünden tepki topluyor.

Netflix, film ve dizilerin yanı sıra abonelerine çok sayıda da stand-up gösterisi sunuyor. Üstelik son yıllarda bu alanda lider konuma gelmiş durumda. Öyle ki dünyaca ünlü pek çok komedyen yeni stand-up gösterilerini yayınlamak için Netflix ile anlaşıyor.

En son stand-up gösterileri için Netflix ile anlaşan bu komedyenlerden biri de ünlü komedyen Ricky Gervais oldu. Ricky Gervais’in son stand-up gösterisi Supernature, geçtiğimiz günlerde Netflix de yayınlandı.

Netflix Ricky Gervais’in Suparnature gösterisi ile yüksek izlenme rakamlarına ulaştı. Ancak gösteriyi izleyenlerden bir kısmı izledikleri şeyden hiç de memnun kalmadı. Gervais’in gösterisinde yaptığı bazı ofansif şakalar bir kesim izleyiciyi kızdırdı.

ricky gervais

Hatırlayacağınız gibi Netflix daha önce de Dave Chapelle’in stand-up gösterisi nedeniyle kendisini tepkilerin odağında bulmuştu. Chapelle’in The Closer adını taşıyan son gösterisinde transfobik şakalar yaptığını söyleyen Netflix kullanıcıları, bu sebeple şirkete tepki göstermişti. Ricky Gervais de oldukça benzer bir sebeple tepki topluyor. Dave Chapelle gibi Ricky Gervais de transfobik şakalar yaptığı için tepki çekiyor. Netflix de bu tepkilerden nasibini alıyor.

Ne var ki gelen bu tepkilere rağmen Netflix’in bir değişiklik yapması beklenmiyor. Çünkü şirket Dave Chapelle’e gelen tepkilere karşı komedyeni savunmuş hatta bu gösterinin Netflix’te yayınlanmasından rahatsız olan çalışanlarına, yayınladıkları içeriklerden rahatsız oluyorlarsa istifa edebileceklerini söyleyecek kadar ileri gitmişti. Yine de Netflix Ricky Gervais gösterisi nedeniyle bir kez daha aynı tartışmanın içine çekilmekten pek memnun olmasa gerek.

The Mandalorian 3. sezon yayın tarihi açıklandı