Netflix dizisinin iptal edilmesi dört yıl sonra bile hala tepki topluyor

Netflix dizisinin iptal edilmesi dört yıl sonra bile hala tepki topluyor

Netflix sevilen dizileri ile hayranların akıllarında kalmaya devam ediyor gibi görünüyor. İşte tüm detaylar.

Netflix’te tek sezon sorunu mevcut denebilir.. Son on yılda yayıncılarda, dizilerin -ne kadar başarılı olursa olsun- zamanından önce sonlandırılması gibi rahatsız edici bir trend ortaya çıktı. Kablolu yayın çağı geride kaldı ve çok sezonlu, sezonda 20 bölümlük günler de öyle. Artık her şey, kasıtlı olsun veya olmasın, kısa bir seri olarak yayınlanıyor. Bir dizinin yarım kalmış işleri olması ya da hayranların ikinci sezonu istediğini söylemesi önemli değil.

Medya, gazetecilik ve sinema profesörü Andy Rice, The Miami Students ile bu fenomeni detaylandırdı. Yayın ile para kazanan televizyonun aksine Netflix gibi programlar bir dizi çok fazla sevilse de extra para kazanamıyor çünkü reyting ya da izleme başı başarı gibi bir durum söz konusu değil. Üyelik ile para kazandıkları için 20 bölümlük dizi de olsa yayın akışı devi aslında zarar ediyor.

Netflix dizisinin iptal edilmesi dört yıl sonra bile hala tepki topluyor

Üstüne üstlük, muhtemelen ikinci sezonu çekebilecek birçok dizi, COVID-19 salgını sırasında şarapnel parçalarına maruz kaldı. Toplu oyuncu kadrosu ve çok sayıda ekstra içeren bu şovlar, daha sade, basit şovlardan daha fazla risk önleme önlemi gerektiriyordu ve o dönemde çekimi çok pahalı hale geliyordu. Bu dönemin en tartışmalı kurbanlarından biri Netflix komedi dizisi Teenage Bounty Hunters’dı.

Teenage Bounty Hunters, bir gün şans eseri Bowser adında yerel bir ödül avcısına yardım eden lise öğrencileri Blair ve Sterling Wesley’i konu alıyor. Başrol oyuncuları Anjelica Bette Fellini, Maddie Phillips ve Kadeem Hardison, gösteriyi eşit oranda komedi ve dramatik oyunculuklarla destekliyor. Hayranlar hala dizinin gelmesini istese de Netflix tarafından ses yok gibi.

Android Hırsızların Korkulu Rüyası Olacak – Yeni Özellik Geliyor