Mercedes 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı

Mercedes

Mercedes, acil durum sisteminde tespit edilen bir hata sebebiyle 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı.

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini milyonlarca dolar zarara uğratıyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur bu test sürecinde tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin milyonlarca dolarlık zararı göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

Her otomobil üreticisinin korkulu rüyası olan bu talihsizlik bu kez Mercedes’in başına geldi. Alman otomobil üreticisi, sonradan tespit edilen bir kusur nedeniyle 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kalacak.

mercedes

Geri çağrılan otomobil sayısının bu kadar yüksek olmasının sebebi, bu karara sebep olan kusurun Mercedes’in acil durum çağrı sistemiyle alakalı olması. Bu acil durum çağrı sistemi çok sayıda modelde yer aldığı için geri çağrılan araç sayısı bu kadar yüksek oldu. Üstelik bu araçlar arasında şirketin en seçkin modellerinden olan AMG modelleri de bulunuyor. Bu kusur sebebiyle geri çağrılan modeller şunlar:

AMG GT
A-Class
C-Class
E-Class
S-Class
CLA-Class
CLS-Class
G-Class
GLA-Class
GLB-Class
GLC-Class
GLS-Class
SL-Class
SLC-Class
Metris
Sprinter
Freightliner Sprinter

Söz konusu kusur, bu araçların 2017-2022 yılları arasında üretilen modellerinde bulunuyor.

Neyse ki bu hatanın giderilmesi oldukça kolay. Şirket, bu kusura sebep olan SIM yazılımını uzaktan yüklenecek bir güncelleme ile gidermeye çalışacak. Eğer bu işe yaramazsa bu araçların sahiplerinin tek yapmaları gereken araçlarını servise götürerek bu güncellemeyi yükletmek olacak. Trafikten çekilen araçlar, bu güncellemenin yüklenmesinin ardından trafiğe geri dönebilecek.

Honor 70 hakkında yeni detaylar açıklandı