Netflix reklamlı aboneliği beklentileri karşılayamadı, peki şimdi ne olacak?

Netflix yakında parola ile ilgili yeni bir işlem başlatacak

Amerikalı dijital içerik platformu Netflix’in büyük heyecanla beklenen yeni projesi reklamlı abonelik sistemi, şimdilik beklentilerin altında ilgi görüyor.

Netflix reklamlı aboneliği beklentileri karşılayamadı, peki şimdi ne olacak? Netflix için rüya gibi geçen 2020 ve 2021 yıllarının ardından, 2022 dönemin ilk çeyreği bir anda kabusa dönüşmüş, ikinci çeyrekle birlikte ise bu kabus artarak devam etmişti. Yılın ilk iki çeyreğinde sayısı 1 milyonu geçen kullanıcı kaybı yaşayan platform, üçüncü çeyrekte bu durumu fazlasıyla düzelttiğini görünce, en azından geçici bir süre için rahat bir nefes alabilmişti.

Netflix reklamlı paket

Üstelik Kasım ayında kullanıma sunulan reklamlı abonelik sisteminin Netflix’in elini daha da güçlendireceği düşünülüyordu ancak pek de öyle olmadı.

Netflix reklamlı aboneliği beklentileri karşılayamadı, peki şimdi ne olacak?

Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulan reklamlı abonelik sistemi, şimdilik beklenen ilgiden bir hayli uzak. Bir araştırma şirketi tarafından paylaşılan verilere göre, 22 Kasım itibariyle tüm kullanıcılar arasındaki reklamlı paket tercihinde bulunanların oranı yalnızca %9. Üstelik bu kullanıcıların büyük kısmı Standart paket yerine reklamlı paketi tercih edenler.

Netflix yeni stüdyosunda bir PC oyunu üzerinde çalışıyor

Öte yandan Netflix, reklam verenlerle yaptığı anlaşmada belirli sayıda reklam gösterim taahhüdünde bulunmuştu. Her ne kadar bu sayıların hangi oranlara tekabül ettiği bilinmese de gelen bilgilere göre Netflix reklam verenlerden aldığı ücretlerin bir kısmını iade etmek zorunda kalmış.

Netflix reklamlı paket

Sırf bu durumdan bile, %9’luk oranın beklentilerin altında olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım reklamlı abonelik sisteminin şimdilik yetersiz sayılan bu başarısı, onun hem ABD’deki hem de diğer ülkelerdeki akıbetini nasıl etkileyecek.

OnePlus 11 özellikleri kesinleşti