DaVinci Resolve sonunda iPad’e geldi

DaVinci Resolve

En popüler video düzenleme uygulamaları arasında yer alan DaVinci Resolve’un uzun süredir beklenen iPad versiyonu bugün kullanıma sunuldu.

iPad kullanıcılarının tabletlerinde görmek istediği başlıca uygulamalardan biri de DaVinci Resolve’du. Çünkü görsel ve video düzenleme konusunda en sık başvurulan yazılımların başında gelen DaVinci’nin bugüne kadar iPad’e uygun bir versiyonu bulunmuyordu. Neyse ki popüler uygulamanın arkasındaki şirket olan Blackmagic Design, ekim ayında bir açıklama yaparak DaVinci’nin çok yakında iPad desteği alacağını açıkladı. iPad sahipleri tarafından heyecanla beklenen o gün geldi çattı ve DaVinci Resolve’un iPad OS versiyonu bugün App Store’a eklendi.

DaVinci Resolve’un hem ücretsiz versiyonu hem de ücretli Studio versiyonu bugün iPad kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Uygulamanın profesyonel Studio versiyonu PC kullanıcılarına 295 dolara sunuluyor. Uygulamanın iPad versiyonunda ise tüm özellikleri açmak için 94.99 dolar ödemek gerekiyor.

DaVinci Resolve 1

Blackmagic Design, uygulamanın iPad versiyonunun Apple Pencil ve MultiTouch’a uyumlu olacak şekilde optimize edildiğini söylüyor. Uygulamanın iPad versiyonu, Resolve 18 sürümünde çalışılan tüm projeleri açabilecek. Uygulama H.264, H.265, Blackmagic RAW, Apple ProRes vb. uzantıları olan dosya türlerini destekleyecek. Ayrıca Blackmagic Cloud servisi sayesinde kurgucular uzaktan birlikte çalışma imkanı da bulacaklar.

Öte yandan Blackmagic Design, uygulamanın iPad versiyonunda yapay zeka destekli özellikler de olduğuna dikkat çekiyor. DaVinci Neural Engine’den güç alan bu yapay zeka, kullanıcıların görüntüleri düzenlerken istediklerini çok daha kolay şekilde yapmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S23’ün çıkış tarihi belli oldu