Netflix, oyun sektörüne mobil cihazlarla giriş yapacak

Netflix, oyun sektörüne mobil cihazlarla giriş yapacak

Geçen haftaki bir rapor, Netflix’in oyun sektörüne girişine yönelik planlarını ortaya çıkardı. Q2 2021 kazanç raporunda şirket bazı söylentileri doğruladı. Netflix oyun sektörüne girişini mobilden başlayarak yapacağını duyurdu. İlk olarak, Black Mirror Bandersnatch ve Stranger Things oyunları gibi etkileşim oyunları gelecek.

Yaklaşan oyunlar, aboneliğinizin bir parçası olarak hiçbir ek ücret ödemeden sunulacak. Oyun konusunda da şirket, filmlerin ve televizyonun hızına ayak uyduracağını iddia ediyor. Şirket, hissedarlarına yazdığı bir mektupta, “Oyunu, orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer şekilde, bizim için yeni bir içerik kategorisi olarak görüyoruz” dedi. 2020, Netflix için büyük bir yıldı. Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle karantinalar başladı. Böylece herkesin evde kalması ve sinema salonlarının kapanmasıyla, yayın hizmeti üç ayda 16 milyon yeni müşteri çekti. Beklendiği gibi, 2021’de bu hız önemli ölçüde yavaşladı ve yeni müşteri sayıları zorlu bir uğraş haline geldi. Şirket, kazanç raporunda, ikinci çeyrekte 1,5 milyon abone eklediğini ve bunun aslında bir milyonluk tahmini rakamdan biraz daha iyi olduğunu söylüyor. Ancak bu, şirketin dünya çapında 3.98 milyon yeni müşteriye ulaştığı 2021 yılının ilk çeyreğinden daha düşük.

Netflix, oyun sektörüne mobil cihazlarla giriş yapacak

Planları yolunda giderse şirket, son iki yılda toplam yeni abone sayısını 54 milyona çıkarmayı planlıyor. Hız yavaş olsa da Netflix kararlı adımlarla devam ediyor. Şirketin gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak, 7.3 milyar dolar oldu. Netflix’in kendi rakamlarına göre, Shadow and Bone bu çeyrekteki en popüler diziydi ve bir aydan kısa bir sürede 55 milyondan fazla seyirciye ulaştı. Gösteri, bu sayılara dayanarak ikinci bir sezon tarih aldı. Bir DC çizgi romanına dayanan bir dizi olan Sweet Tooth, piyasaya çıktığı ilk ay 60 milyon hane tarafından yayınlandı. Too Hot to Handle ve The Circle gibi senaryosuz diziler ve gerçek suç belgeselleri The Sons of Sam de popüler seçimler arasında yer alıyor. Filmler açısından, Zac Snyder‘ın Ölüler Ordusu ilk ayda 75 milyon haneye ulaştı. Netflix ayrıca The Mitchells vs. The Machines’in şu anda 53 milyon haneye ulaşan en büyük animasyon filmi olduğunu açıkladı.