Netflix, iPhone için bir oyun yayınladı

Netflix fiyatlarına zam geldi!

Netflix son dönemlerde gerek parola paylaşımı gerek başka sebepler olsun fazlasıyla para kaybetti ve şirket şimdi yeniliklerini duyuruyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, iOS cihazları için özel bir denetleyici uygulamasını piyasaya sürdü. Netflix’in video oyunlarına yönelik baskısı devam ediyor. Basitçe “Netflix Game Controller” olarak adlandırılan uygulama, cihazı TV’nizle eşleştirdikten sonra telefonunuzu veya tabletinizi oyun kumandası olarak kullanmanızı sağlayacak. Bu, mobil cihazınızdan her şeyi kontrol ederken, TV’de Netflix hizmeti aracılığıyla sunulan oyunları oynamanıza olanak tanıyan bir özellik.

Netflix, iPhone için bir oyun yayınladı

Uygulama şu anda indirilebilir durumda. Ancak çoğu bilgi henüz yetersiz. Örneğin, hangi oyunları destekleyeceğini veya eşleştirme sürecini çevreleyen herhangi bir ayrıntıyı bilmiyoruz. Bunun bir Android uygulaması da gelecek mi, eğer gelecekse de  ne zaman geleceğini de bilmiyoruz. Uygulamanın açıklaması, gamepad işlevinin “yakında Netflix’e geleceğini” söylüyor.

Şirketin bir bağımsız oyun yayıncısı olarak genişleyen büyümesi göz önüne alındığında, bu büyük bir sürpriz değil. Games, son iki yılda yaklaşık 70 oyun yayınladı ve bünyesinde barındırdı; bunların bir kısmına normal yayın uygulaması aracılığıyla erişilebilirken, diğerlerine mobil cihazlar ve oyun konsollarında erişilebiliyor. Şirket oyun kısmına oldukça fazla odaklanmaya başladı ancak işler her zaman iyi gitmiyor ve para kaybı durmadan devam ediyor diyebiliriz. Buna rağmen platform oyunlarına yatırım yapmaya devam ediyor.

Apple ve diğer teknoloji devleri ARM’ın yönetiminde söz sahibi olmak istiyor