ABD ve Çin siber saldırı suçlamaları tuhaf bir boyuta ulaştı: Kimin eli kimin cebinde belli değil

bu siber saldırı raporunu

ABD ve Çin siber saldırı konusunda karşı karşıya geldi. Özellikle son dönemlerde her iki ülke birbirlerini siber saldırı konusunda suçluyorlardı. Peki burada haksız olan ülke hangisi? Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

ABD geçtiğimiz günlerde Çin ile ilgili bazı tartışma yaratacak sözler söylemişti. Ülkenin üst düzey yöneticileri siber saldırıların giderek yoğunlaştığı ve bunun Çin kaynaklı olduğunu ifade etti. Hatta Çin vatandaşı 4 kişi gözaltına alındı. Bu durum Çin hükümeti tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Avrupa Birliği ve ABD, Çin siber saldırıları konusunda sert bir uyarıda bulundu. Ancak Çin bunu başka bir iddia ile geri püskürttü. Onlara göre ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri siber saldırıları Çin üzerinde yoğunlaştırıyor.

ABD ve Çin siber saldırı mücadelesi devam ediyor

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cao Licien tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Amerikan Merkezi İstihbarat Kurumunun uzun bir süredir Çin üzerinde siber saldırıları yoğunlaştırdığı görülüyor. Bunlar henüz iddia konumunda, yani kanıtlanmadı.

ABD ve Çin siber saldırı

Yapılan açıklamalarda CIA detayı dikkat çekiyor. Bu kurumun yaklaşık olarak 11 yıldır Çin’in uzay araştırma tesislerine ve internet şirketlerine saldırdığı söyleniyor. Hatta Çin devlet kurumlarına bile siber saldırılar düzenledi. Bu konuda Çin mağdur olduğunu iddia ediyor.

Microsoft hacker saldırıları Çin ve ABD’yi karşı karşıya getirdi: Vaziyet alın buralar karışacak

Siber dünyada ABD ve Avrupa ile Çin karşı karşıya. Bunlardan hangisinin galip geleceği ise henüz net değil. Siber güvenliğin ve çıkarlarının korunması için Pekin yönetimi her şeyi yapacağını söylüyorlar. Ayrıca siber saldırıların her türlüsüne karşı olduklarını ifade ediyorlar. Peki sizce siber siber saldırılar konusunda kim haklı?