YouTube “Süper Teşekkür” özelliğini sunuyor

YouTube "Süper Teşekkür" özelliğini sunuyor

YouTube yayıncıları, hayranlarının kendilerine bağış yapmasına izin vermek için yıllardır üçüncü taraf eklentiler kullanıyordu. Ancak bu haftadan itibaren YouTube, bu işlevselliği platformda yerleşik bir şey haline getirmek için kolları sıvıyor.

Hala beta aşamasındayken şirket, yeni “Süper Teşekkür” özelliğinin 68 ülkede “binlerce” içerik oluşturucuya sunulduğunu söylüyor. Özellik yıl sonuna kadar YouTube İş Ortağı Programı’ndaki herkesinin kullanımına sunulacak. En sevdiğiniz içerik oluşturucuya “Süper Teşekkür” etmeye karar verdiğinizde, önünüzde dört seçeneğiniz olacak. Tutarlar piyasaya göre değişebilir, ancak ilk beta sürümünün sunulduğu yer olan ABD’de bir seferde 2, 5, 10 veya 50 ABD doları bağış yapılabiliyor. Özellikle birlikte artık içerik oluşturucular direky Youtube üzerinden izleyicilerinden bahşiş kazanabilecek. Ödeme işlemini tamamladığınızda, ekranınızda uçan balonlardan oluşan animasyonlu bir GIF göreceksiniz ve YouTube, gönderdiğiniz para miktarının yanı sıra yorumunuzu da vurgulayacak. Super Chat ve Super Stickers dahil olmak üzere YouTube’un yayıncılara sunduğu diğer para kazanma araçlarında olduğu gibi, şirket tüm bağışlardan yüzde 30’luk bir kesinti alacak.

YouTube "Süper Teşekkür" özelliğini sunuyor

İçerik oluşturucuların para kazanmaları için daha fazla yol eklemek, gecikmiş olsa bile YouTube için çok önemli bir özellik. Youtube’un kayda değer tek video platformu olduğu günler geride kaldı. Şirket, Twitch, TikTok ve diğerlerinden rekabetle karşı karşıya. Özellikle de bu platformlar, en üretken içerik oluşturucularını yalnızca kendi platformlarında için içerik oluşturmaya yöneltmeye çalışırken rekabet daha çok kızışıyor.

ABD ve Çin siber saldırı suçlamaları tuhaf bir boyuta ulaştı: Kimin eli kimin cebinde belli değil