TikTok ve IMDb yeni ortaklığını duyurdu

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

TikTok ve IMDb arasında kurulan yeni ortaklık sayesinde kullanıcılar paylaştıkları videolara istedikleri film ve dizilerin linklerini ekleyebilecek.

Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, son yıllarda hızla büyüyerek günümüzün en popüler uygulamalarından biri haline gelmiş olsa da son dönemde sıkıntılı bir sürecin içine girmiş durumda. ABD hükumetinden son haftalarda üst üste gelen yasak kararları uygulamanın ABD’deki geleceğini tehlikeye sokmuş durumda.

Şu anda TikTok Amerika’da tartışmalı bir uygulama haline gelmiş olsa da bu durum ByteDance’in Amerikalı teknoloji devi Amazon ile önemli bir anlaşma imzalamasına engel olmadı. Bu anlaşma sayesinde, Amazon’un sahibi olduğu film ve dizi veri tabanı IMDb, uygulamaya entegre edilecek.

TikTok imdb

Uygulamaya video yükleyen kullanıcılar, bundan sonra videolarına istedikleri filmin veya dizinin IMDb linkini ekleyebilecekler. Bu linke tıklandığında, uygulama içinde yeni bir sayfa açılacak ve o film veya dizinin etiketlendiği diğer videolar da görüntülenecek. Ayrıca bu sayfada söz konusu dizi ya da filme ait temel bilgiler de yer alacak.

Öte yandan kullanıcılar profil sayfalarındaki favoriler bölümüne de istedikleri film veya dizinin linkini ekleyerek takipçileriyle paylaşabilecekler. Uygulama içerisindeki IMDb bölümünde film ve dizilerin oyuncu kadrosu, kamera arkası ekibi, türü, süresi, yılı gibi temel bilgiler yer alacak. Tek bir videoda en fazla beş film ya da diziye link verilebilecek. Bu özellik şimdilik sadece ABD ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunuldu. Diğer ülkelere ne zaman sunulacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Oyun severler Windows 11’e geçmek istemiyor