Türkiye şimdiden 2019 Oscar şansını kaybetti

oscar

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar Ödülleri’nin sahiplerini bulmasına az kaldı. Türkiye ne yazık ki şimdiden 2019 Oscar şansını yitirdi.

Oscar ödüllerinin sinema dünyasının en prestijli organizasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Henüz ülkemizden çıkmış hiç bir sinema filmi Oscar almayı başarabilmiş değil. Hatta Oscar’a aday olma konusunda bile büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

Bu yıl vizyona giren Ayla filmi, Oscar aday adaylığının reklamını sanki Oscar kazanmış gibi yapınca, gişede de fırtınalar koparmıştı. Fakat 2019 Oscar serüveni Türkiye için başlamadan bitti.

2019 Oscar ödüllerinde “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde ülkemizi Ahlat Ağacı filmi temsil edecekti. Fakat açıklanan 9 filmlik listede Ahlat Ağacı yer almadı. Açıklanan Oscar aday adaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

2019 Oscar aday adayları açıklandı

Birds of Passage (Kolombiya)
The Guilty (Danimarka)
Never Look Away (Almanya)
Shoplifters (Japonya)
Ayka (Kazakistan)
Capharnaüm (Lübnan)
Roma (Meksika)
Cold War (Polonya)
Burning (Güney Kore)

Pek çok sinema eleştirmenine göre bu yılki en iyi yabancı film ödülü Roma’ya gidecek. Tabi ki Polonya yapımı Cold War ve Güney Kore imzalı Burning’i de yabana atmamak gerekiyor.

91. Oscar Ödülleri, 24 Şubat 2019’da sahiplerini bulacak. Adayların tamamı 22 Ocak’tan önce belirlenmiş olacak. Bu aşamadan sonra ise oylamalara geçilecek.

Bakalım yılın ses getiren filmleri hak ettikleri ödülleri kazanabilecekler mi? Bunu önümüzdeki Şubat’ta göreceğiz.

2018’in en iyi Netflix dizileri için tıklayın