Güney Kore Windows’tan Linux’a geçiyor!

Güney Kore Windows Linux

Güney Kore Windows kullanmaktan vazgeçiyor. Güney Kore’ye pahalıya patlayan Windows lisansından dolayı artık ülkecek Linux kullanacaklar.

Microsoft cephesi bugün çok büyük bir darbe aldı. Güney Kore, Windows işletim sisteminin pahalıya patlamasını bahane ederek, ilerleyen yıllarda tercihini ücretsiz işletim sistemi olan Linux’tan yana kullanacağını açıkladı.

Güney Kore Windows’tan neden Linux’a geçiyor?

Güney Kore’nin kurumlarının neredeyse tamamında Windows 7 kullanılıyor. Windows 7’nin 14 Ocak 2020 tarihinde fişinin tamamen çekilmesi ve güncelleme almamasının ardından ülkenin Windows 10’a geçeceği düşünülüyordu.

Ancak Güney Kore hükümetine Windows 7’den Windows 10’a geçiş toplamda 655 milyon dolara mal olacağı için, hükümet ücretsiz işletim sistemi Linux‘a geçeceğini duyurdu. Bu sayede 655 milyon gibi oldukça yüksek bir miktar hükümete kalacak.

Huawei’nin Android lisansı iptal edildi! Huawei için yolun sonu mu görünüyor?

Windows 7’nin End of Life tarihinden sonra yükseltmeler için bilgisayar başına ücret 25 dolar, ikinci senede 50 dolar ve üçüncü senede 100 dolara çıkacak. Katlanarak giden bu yükseltme ücretleri büyük bir külfet oluşturuyor. Hem daha stabil hem de dilendiği gibi özelleştirilebilen Linux’a geçilmesi oldukça mantıklı bir hamle olmuş.

Güney Kore Windows