Netflix canlı gösteri projesi ile öne çıkmak istiyor

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Dijital medya platformu Netflix, üzerinde çalıştığı yeni projesi sayesinde yepyeni bir dönemin öncüsü olabilir.

Netflix canlı gösteri projesi ile öne çıkmak istiyor. Teknolojinin gelişmesi insanların alışkanlıklarından tutun da, şirketlerin hizmet alanlarına kadar her şeyi kökünden etkiliyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Netflix ve benzeri platformların yaygınlaşmasıyla birlikte, sinema sektörünün önemli bir darbe alması. Yakın zamana kadar insanlar yeni bir film izlemek istediklerinde başvuracakları ilk yol sinemaya gitmekken, şimdilerde çok defa “Netflix’de şu film çıkmış hadi izleyelim” oluyor.

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Tabi bu durum her ne kadar oldukça normal olsa da, işin diğer tarafındaki sinema işletmecilerinin bu durumunda pek memnun olmadıklarını tahmin etmek zor olmasa gerek. Öte yandan yapımcılar için değişen pek bir şey olmadı çünkü önceden sinemalar için film yapıyorlardı, şimdilerde ise dijital platformlar için.

Netflix reklamlı paket

Netflix canlı gösteri projesi ile öne çıkmak istiyor

Bununla birlikte benzer bir sürecin şimdi stand-up gösterileri başta olmak üzere türlü canlı gösteriler için gerçekleşmeye başlayacağını söyleyebiliriz. Netflix’den yapılan açıklamaya göre medya devi, ünlü komedyen Chris Rock ile yeni bir proje için anlaştı. Söz konusu proje kapsamında, Chris Rock Netflix üzerinden canlı bir gösteri gerçekleştirecek ve bu gösteri tüm dünya genelinde aynı anda seyredilebilecek. Böylece Netflix ilk defa canlı yayın üzerinden tüm dünyaya aynı anda aynı yapımı göstermiş olacak.

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Eğer şirket bu girişiminden beklediği başarıyı elde ederse, bundan sonraki süreçte benzer girişimlerin peşi sıra geleceğini ve belki de çok kısa bir süre içerisinde tiyatroların dahi bu akıma ayak uyduracağını söyleyebiliriz.

Disney Plus’tan büyük başarı