NASA Mars’ta su olduğunu kanıtladı: Bilim dünyası ayakta

NASA Mars görevini

Dünyanın en büyük uzay kuruluşu olarak bilinen NASA Mars’ta su olduğunu kanıtladı. Hadi gelin bunu nasıl yaptığına ve diğer detaylara birlikte bakalım.

NASA Mars’ta su olduğunu Jezero krateri ile kanıtladı. Keşif programı esnasında bu kraterde yüksek çözünürlüklü birçok fotoğraf elde edildi. Fotoğraflara bakıldığında burada suyun milyarlarca yıl önce bulunma ihtimali değerlendirildi. Sonuç olarak NASA bilim insanları haklı çıktı.

Gezegenler araştırılırken ilk başta bakılan değerlerden birisi de hiç şüphesiz su olup olmadığı. Şu anki durumda su bulunan bir gezegen yaşam için elverişli olma ihtimaline sahip. Ancak Samanyolu Galaksisi’nde ne yazık ki böyle bir gezegen yok. Sadece Dünya suya sahip bir gezegen olarak biliniyor.

NASA Mars’ta su olduğunu tespit etti

NASA tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Jezero kraterinde bir dönem su olduğu ortaya çıktı. Şubat ayında keşfedilen fotoğraflar değerlendirmeye alındı. Bu değerlendirmeler sonucunda aslında o bölgede şiddetli bir sel yaşandığı ortaya çıktı.

NASA Mars'ta su

NASA astrobiyoloğu Amy Williams tarafından yapılan araştırmalara ekibi de katıldı. Antik dönemde bir su varlığının olduğu ve bu suyun sürekli olarak akış gösterdiği görüldü. Yaklaşık olarak 3,7 milyar yıl önce Mars’ın hidrolojik döngüyü destekleyecek kadar sıcak ve nemli olduğu sonucu elde edildi. NASA Mars’ta su olduğunu böylece kanıtlanmış oldu.

Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için dava açtı

İnsanlık tarihinin bugüne kadarki en derin keşiflerinden bir tanesi olan bu keşif büyük heyecan uyandırdı. Bilim dünyası ortaya çıkan sonuçlardan memnun. Peki siz NASA tarafından Mars ile ilgili elde edilen bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.