Mars’ta sıvı su bulundu!

marsta sivi su bulundu

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi Başkanlığı NASA, beklenen önemli gelişmeyi duyurdu. Güneş sisteminde dünyaya en çok benzeyen gezegen olan Mars’ta sıvı su bulduklarını açıkladı. Mars’taki sıvı su bulunmasına ilişkin detaylar haberimizde.

marsta-sivi-su-bulundu

Zaman zaman uzay ve NASA ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarıyoruz. Bu sefer uzay ilgili bildiğimiz her şeyi sarsan bir gelişme ortaya çıktı. NASA, geçtiğimiz hafta önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Açıklama merakla bekleniyordu ve sonunda NASA’nın resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Yapılan bu açıklamayla birlikte sürekli sallantıda olan Mars’a insanlı uçuş planları artık yeni bir boyut kazanabilir.

2011 yılında Mars yüzeyine iniş yapan Curiosity isimli kaşif robot ve teleskoplarla yapılan çalışmalar sonucunda Mars gezegeninde sıvı su bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Gezegende donmuş su kütleleri olduğu daha önce gündeme geliyordu ancak sıvı su ilk kez görüldü. NASA’nın yaptığı açıklamaya göre Mars’taki su kütlesinin bir bölümü, Mars’a göre yaz mevsiminde eriyerek sıvı ve akışkan hale geliyor.

Bu oldukça önemli bir gelişme çünkü sıvı su, hayatın en önemi bileşeni. Bakteriler ve tek hücreli yaşam formları için su oldukça elverişli bir ortam. Önümüzdeki dönemde NASA, kaynaklarının büyük bir bölümünü bu suyu araştırmak için kullanacağını da açıkladı. Görsel temsilidir

iPhone 6s’in Türkiye fiyatı ve satış tarihi açıklandı!