Dünya’ya çok benzer bir gezegen bulundu: NASA heyecanlı

Başka gezegenlerde yaşam

Dünya’ya çok benzer bir gezegen bulan NASA oldukça heyecanlı. Bu gezegenin hem dünyaya konumu hem de gezegenimize benzerliği dikkatleri üzerine çekiyor. İşte herkesin merak ettiği bu gezegen ile ilgili detaylar.

NASA gezegen çalışmaları her geçen gün daha ileri aşamalara geçiyor. Özellikle başka gezegende yaşam umudu iyice güçlendi. İnsanlığın sadece dünya gezegeninde yaşabilmesi neredeyse imkansız. Yeni gezegen arayışları böyle bir sebepten kaynaklanıyor. Bu gezegen daha önceki keşifler dikkate alındığında gezegenimize son derece büyük bir yakınlığa sahip.

NASA bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda TOI-1231-b ismi verilen bu gezegenin dünyaya son derece yakın ve boyutunun Neptün ile aynı olduğu ifade edildi. Böylece en azından boyutu ve konumu bakımından soru işaretleri giderildi.

Dünya’ya çok benzer bir gezegen

Yeni yapılan araştırmalarda gezegenin kendi yıldızı etrafında dönüş süresi bile ortaya çıktı. Buna göre 24 gün içerisinde kendi yıldızı etrafındaki dönüşünü tamamlıyor. Ayrıca işin bir diğer tuhaf tarafı ise yıldızın enerjisi ile ilgili.

Dünya'ya çok benzer bir gezegen

Bu gezegenin yıldızı güneş kadar güçlü olmasa bile yine de olumsuz bir etkiye sahip değil. Gezegenin ortalama sıcaklığının 57 derece olarak kaydedilmesi büyük öneme sahip. Ayrıca bu gezegende suyun varlığı en fazla dikkat çeken hususlar içerisinde yer alıyor. Eğer su bu gezegende bulunuyorsa aynı şekilde yaşam olma ihtimali yüksek.

Yaşanabilir gezegenleri bulmak için Ay’ı kullanacaklar: NASA’dan yeni yöntem

Her ne kadar Mars ile ilgili de benzer ifadeler kullanılsa bile yine de bu gezegen oldukça farklı. Mars’ta su bulunsa da bunun yer altında olduğu ifade edildi. Keşfedilen gezegendeyse su yüzeyde bulunuyor. Peki siz NASA tarafından devam ettirilen başka gezegende yaşam projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?