Rover Mars’ta hayat izi aramaya çıktı

Rover

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) “Rover” isimli uzay aracını Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan bu sabah fırlattı.

Mars’da hayat var mı? Bilim kurgu filmlerde gördüğüm felaket senaryolarındaki gibi dünya yaşanılamaz bir yer olunca gidip yaşayabileceğimiz farklı bir gezegen var mı? En yakınımızda bulunan Mars’da hayat var mı veya yaşanabilmesi için birşeyler bir teknoloji geliştirilebilir mi?  Tüm bu soruların cevapları uzun süredir aranıyor. Bu cevap için milyarlarca dolar harcanıyor. Bu çalışmalardan sonuncusu ise ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA)’nın uzaya fırlattığı Rover isimli uzay aracı ile oldu.

Rover Mars'ta hayat izi aramaya çıktı

1000 tona varan bir platformun üzerinden 5 saniyede havalanan mekiğin MARS yolculuğunun 7 ay süreceği ve 18 Şubat 2021’de Mars’ın Jezero kraterine inmesinin planlandığı belirtildi. Tüm bu planlamanın gerçekleşmemesi büyük bir krizi de yanında getirebilir. Öyle ki bu dünya ekonomik kriz yaşarken harcanan milyarlarca dolar biraz göze batmaya başlamış durumda.

Görev 687 gün Sürecek

Mars’ta insanlar için bir yaşam var mı veya halihazırda yaşamanın mümkün olup olmayacağını araştırmak için gönderilen uzay aracının kızıl gezegendeki misyonunun bir Mars yılı (687 gün) süreceği belirtildi.

NASA Bilim Misyon Direktörlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Thomas Zurbuchen, NASA televizyonuna yaptığı açıklamada, “Uzay aracıyla temas halindeyiz, her şey beklenildiği gibi.” dedi. Zurbuchen, başarılı lansman için “gökyüzünde bir delik açmak gibi” şeklinde açıklamada bulundu.

Xiaomi Mi 10 Pro+’da özelleştirilebilir GPU ayarları olacak