Mars’ta yaşanan devasa çığ görüntülerini NASA yayınladı

Mars

Tüm dünyanın merakla takip ettiği gezegen olan Mars’ta yaşanan devasa çığ olayı görenleri hayrete düşürmeyi başardı. NASA o ilginç görüntüleri ilk defa Dünya ile paylaştı. İşte haberimizin detayları.

Kızıl gezegen olarak da adlandırılan Mars, içerisinde yaşam olabilecek nadir mekanlardan bir tanesi. Bu nedenle bilim insanları ağırlıklı olarak Mars üzerinde yoğunlaşıyor. Kızıl gezegenden gelen görüntüler incelendiğinde kırmızı bir toz bulutunun etrafı kapladığı rahatlıkla fark edilebiliyor.

Mars’ta yaşanan devasa çığ Kuzey Kutup Bölgesi’nde gerçekleşti

ABD’nin uzay çalışmaları konusunda sayılı üniversitelerinden olan Arizona Üniversitesi’nden Candy Hansen’in ifade ettiğine göre Mayıs ayı içerisinde Mars gezegeninin Kuzey kutbunda çığ meydana geldi. Üniversitede çalışan Mars keşif görevi ekibi mühendisleri görüntüleri yayınladı.

mars cig

Üniversitedeki araştırma grubu tarafından ifade edildiğine göre bu tür olaylar Mars yüzeyinde sıklıkla yaşanıyor. Her ne kadar sıradan bir olay gibi görünse bile, insanlığın bu gezegene yerleşmesi için son derece önemli veriler elde ediliyor.

Bundan kısa bir süre önce Mars’ın kutup bölgesine düşen bir meteor verdiği hasar bakımından gösterilmişti. Tüm bu olaylar sayesinde Mars ile ilgili ortaya çıkan doğa olayları daha net bir şekilde görülebiliyor. Peki sizce Mars, doğal koşulları bakımından yaşamaya elverişli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

NASA’dan 1.8 milyon dolar kazanç elde etti