Twitter sert tartışmalar için önlem alıyor: Uyarı butonu aktifleşiyor

Twitter, mevcut bir özelliği kaldırarak canlı video kalitesini iyileştirdi

Twitter sert tartışmalar konusunda bazı önlemler almaya hazırlanıyor. Özellikle bazı tartışmaların çok hararetli geçmesi uygulamayı bunu yapmaya yönlendirdi. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter sert tartışmalar ile anılıyor. Özellikle kutuplaşmanın çok fazla olduğu bu tür sosyal medya sitelerinde işler linç boyutuna kadar ulaşıyor. Çok sevilen birisi hiç beklemediği bir anda Twitter gibi platformlar üzerinden linç yiyebiliyor.

Hararetli tartışmalara sahne olan bu tür sosyal medya platformları insanları bazen çileden çıkarabiliyor. Durum böyle olunca Twitter bazı önlemler almaya karar verdi. Herhangi bir sohbetin hararetli ve gergin olduğunun anlaşılması halinde uygulamada bir uyarı görünecek.

Twitter sert tartışmalar ile karşı karşıya

Android ve iOS kullanıcıları için erişime açılan bu yeni özellik deneme aşamasında. Uygulamanın kullanıcılara tartışmanın içerisine girmeden önce saygı çerçevesinde iletişim kurmanın önemli olduğunu söylüyor. Böylece onları uyararak sert faaliyetlerde bulunmamaları sağlanacak.

Twitter platformu tarafından geliştirilen bu özellik ile birlikte sohbetlerin alt kısımları da aktif gösterilecek. Bu alt kısımlarda dikkat uyarısı yer alacak. Kısacası Twitter ortalığı sakinleştirmeye çalışan teyzeler gibi olacak. Twitter sert tartışmalar yaşanmasından pek memnun değil.

Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için dava açtı

Sosyal medya platformlarının bu tür müdahalelerde bulunması açıkçası pek doğru kabul edilmiyor. Bu nedenle Twitter gibi platformların böyle müdahalelere daha fazla yer vereceğini söyleyebiliriz. Şirket bu konuda yapay zeka teknolojisini kullanacak. Sohbet esnasında yazılan sözcüklere bakılıp karar verilecek. Twitter tarafından getirilen bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.