Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için dava açtı

Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için dava açtı

Uzun süredir devam eden Donald Trump / Twitter destanının bitmesini umuyorsanız, size kötü bir haberimiz var. Eski başkan, hesabının kalıcı olarak eski haline getirilmesi için dava açtı. İşte detaylar.

Donald Trump ve Twitter’ın arası uzun süredir iyi değil. ABD’de yaşanan onca olaydan sonra Twitter eski başkanın hesabını banlamıştı. Şimdi Trump devam eden bu yasağın “İlk Değişiklik” haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Eski başkan aynı zamanda Florida’nın Vali Ron DeSantis tarafından bu yılın başlarında imzalanan yeni sosyal medya yasasını ihlal ettiğini savunuyor. Trump, Twitter hesabını geri almak umuduyla ifade özgürlüğünün engellendiğini savunarak dilekçe ile mahkemeye gitti. Dava, Twitter’ı  “ülkede siyasi söylem üzerinde ölçülemez, tarihsel olarak eşi görülmemiş ve demokratik tartışma başlatan bir platform olduğunu savunuyor. Ayrıca Twitter için son derece tehlikeli bir güç ve kontrol merkezi” gibi argümanlar yer alıyor.

Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için dava açtı

Trump’ı yasaklayan sadece Twitter değildi. Facebook ve Snap gibi sayısız diğer sosyal medya platformları da eski başkanın hesaplarını banlamıştı. Eski başkanın tweetleri, yalnızca siyasi muhaliflere yanıt vermek ve personel değişikliklerini duyurmak için kullanıomıyordu. Aynı zamanda sürekli bir yanlış bilgi akışı, ırkçı içerik paylaşımı ve şiddete teşvik etme söz konusuydu.

Trump’ın son davası, tweet’lerinin “yanıltıcı” olarak etiketlenmesinin bile bir tür sansür olarak nitelendirildiğini iddia ediyor. Görünüşe göre Donald Trump bir çok sosyal medya platformundan yasaklanmasına rağmen herkesin yanlış karar verdiğini düşünüyor.

Discord Clubhouse özelliği başka bahara kaldı: Beklentiler suya düştü