NASA bilim uydusu güvenli bir şekilde Dünya’ya döndü

NASA, uzayda şaşırtıcı bir buluşa imza attı

NASA tarafından atılan 38 yaşındaki ölü uydu olaysız bir şekilde Dünya’ya döndü. İşte tüm detaylar.

Savunma Bakanlığı, Dünya Radyasyon Bütçe Uydusunun (ERBS) 8 Ocak Doğu saatiyle 23:04’te Alaska kıyılarında atmosfere yeniden girdiğini doğruladı. Associated Press’e göre, herhangi bir hasar veya yaralanma raporu yok. NASA, birinin yaralanma ihtimalinin 9.400’de 1 olduğunu söylemişti, nitekim hiçbir zarar yaşanmadan iniş gerçekleşti.

NASA bilim uydusu güvenli bir şekilde Dünya'ya döndü

ERBS’nin hikayeli bir hayatı vardı. 1984’te Uzay Mekiği yörüngeye yerleştirdi. Mürettebat arkadaşı Kathryn Sullivan, bu görev sırasında Amerikalı bir kadın tarafından ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirmişti. Bu bakımdan uygunun ilk kadın işlemini taşıması açısından önemi vardı diyebiliriz. Uydunun yalnızca iki yıl boyunca ozon verilerini toplaması bekleniyordu, ancak yalnızca 2005’te emekliye ayrıldı. Araç, bilim adamlarının Dünya’nın güneş enerjisini nasıl emdiğini ve yaydığını anlamalarına yardımcı oldu.

Önümüzdeki on yıllarda Dünya’ya çok fazla eski ekipman düştüğünü göremeyebilirsiniz. FCC kısa bir süre önce, geri dönüşlere bir kısıtlama getirdi. Mevcut yönergeler, 25 yıl içinde sabit yörüngelerinden ayrılacak, yani uzun bir süre benzer bir işlem görmeyeceğiz. İstisnai durumlar için muafiyetler söz konusu olabilir ancak bir süre boyunca bu göreceğimiz nadir uydu dönüşü diyebiliriz. Uzay ajansı NASA hali hazırda geçen yıl çok yoğun bir dönem geçirmişti, bu kapsamda çalışmalara biraz ara verilebilir desek yanlış olmaz.

Anker Soundcore Life P3 TWS : Yüksek ses kalitesi ile fark yaratan kulaklık