SpaceX’in uzay aracı Dragon Dünya’ya başarıyla döndü

Crew Dragon

NASA gibi Dünyaca ünlü bir kuruluşa hizmet veren SpaceX’in uzay aracı Dragon hiçbir aksilik çıkmadan Dünya’ya dönüşünü tamamladı. Elon Musk’ın yöneticiliğini yaptığı SpaceX şirketi, ISS’ye bazı önemli malzemeleri taşıdı ve hiçbir teknik aksaklıkla karşılaşmadı.

Crew Dragon isimli bu uzay aracı, Mars’a yerleşmeye başlamak için ilk aşama olarak ISS gibi mesafesi kısa olan yerlere gitmeye başlayacak. İlerleyen zamanlarda ise gidilen bu mesafe artacak ve Crew Dragon’un kapasitesi de aynı oranda arttırılacak. Bu uzay aracı ile ilgili daha önceden oluşan sorun işaretleri, son başarılı iniş ile yok oldu.

SpaceX’in uzay aracı Dragon okyanusa indirildi

Dragon CRS-17 ismindeki uzay aracı; sabahın erken vakitlerinde ISS ile olan bağlarını kesti. Dünya’ya doğru dönüş yapan Dragon, Pasifik Okyanusu’na iniş yapmayı başardı. NASA bu başarıyı, saniyesi saniyesine canlı olarak paylaştı.

Dragon basarili inis yapti

SpaceX tarafından büyük bir emekle üretimi tamamlanan Expedition 59, malzemeleri taşıyabileceği 2.495 kg ağırlığı çok rahat bir şekilde uzaya götürdü. Götürülen malzemelerin önemli bir bölümü sağlık ekipmanlarından oluşuyordu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan NASA yetkilileri, sonuçtan son derece mutlu olduklarını ve Crew Dragon’un kıyıya ulaşınca onlara çok değerli bilgileri ileteceğini de ifade etti.

Yeniden kullanılabilir teknolojiye sahip Dragon, birkaç kez daha ISS’ye gönderilecek. CRS-12 Ağustos 2017’de fırlatılmıştı ve teknik bir aksaklık ortaya çıkmamıştı. Dragon uzay aracı; 8 Temmuz tarihinde uzaya fırlatılacak. Peki sizce de Crew Dragon gibi uzay araçları, Mars’a gitmek için önemli bir mihenk taşı olabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX’in Crew Dragon kapsülü Görevini tamamladı